svet

Sud u Kini izrekao je zatvorske kazne za 47 penzionisanih vojnika, koji su organizovali proteste zbog niskih primanja.

 4

svet

Vojna policija crnogorske vojske pronašla je rano jutros više desetina kilograma droge na školskom brodu "Jadran", koji je trebao da krene na krstarenje Sredozemnim morem.

 

svet

Crnogorska vlada odlučila je da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila – patrolni brodovi "Kotor" (P-33) i njegov blizanac "Pula" (P-34) i ponude na prodaju. Prihod od njihove prodaje biće ...

 

svet

PODGORICA: Crnogorska vlada donela je odluku da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila - partolni brodovi P-33 i P-34 i ponude na prodaju, a da se novac od prodaje usmeri za kupovinu novog ...

 

svet

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke je na svoj sajt vratilo odeljak posvećen imenu Republike Severne Makedonije u kome se navodi da je ideja o postojanju makedonske nacije i države potekla od nekadašnjeg ...

 

svet

Indijac Pavan Kumar odsekao je sebi prst, isfrustriran zbog toga što je na opštim izborima glasao za pogrešnu stranku.

 

svet

Elena je jedan od muzičara koji su u opkoljenom gradu 1994. održali koncert, a u subotu će imati izložbu fotografija humanitarnog karaktera.

 

svet

Predsednik Francuske Emanuel Makron održaće danas u Jelisejskoj palati sastanak sa zvaničnicima Agencije UN za kulturno nasleđe, na kojem će biti razmotrene ideje za rekonstrukciju katedrale Notr Dam.

 

svet

Premijer Malija Sumelu Bubej Maiga i cela vlada podneli su ostavku u četvrtak, četiri nedelje posle masakra etničke grupe nad oko 160 pastira naroda Fula.

 

svet

Trojica svetski poznatih profesionalnih alpinista vode se kao nestali i pretpostavlja se da su poginuli u lavini na Stenovitim planinama u Kanadi, saopštila je agencija kanadskih nacionalnih parkova "Parks ...

 

svet

Uskršnji praznici za većinu ljudi u Nemačkoj znače mnogo dobre hrane, vreme provedeno sa porodicom, prolećnje šetnje, okupljanje u crkvi, kao i tradicionalni običaj traženja šarenih jaja skrivenih u travi i ...

 

svet

Oko 1.000 kubanskih migranata stiglo je do meksičkog grada Huares na granici sa SAD kao i oko 400 drugih migranata iz centralne Amerike, saopštile su danas meksičke vlasti.

 

svet

U vazdušnom prostoru Rusije u Novgorodskoj oblasti juče je bio primećen neidentifikovani avion. On se kretao na niskoj visini i nije odgovarao na pozive sa zemlje

 

svet

Iako se radi o vrednoj kulturnoj baštini, mnogi su u neverovatnom uspehu prikupljanja sredstava u tako kratkom roku prepoznali problem nepravilnog određivanja prioriteta

 

svet

Jedna žena ubijena je u pucnjavi tokom nemira koji su izbili u Londoderiju, u Severnoj Irskoj, tokom kojih je policija napadnuta Molotovljevim koktelima i drugim oruđem.

 

svet

Kina želi ponovno izgraditi stari Put svile kako bi povezala Kinu s Azijom, Evropom i ostalim kontinentima uz velike infrastrukturne troškove.

 

svet

To je bio najsmrtonosniji napad počinjen u tom regionu

 

svet

Ubistvo se desilo za vrijeme demonstracija povodom 100. godišnjice od irske pobune protiv britanske vlasti.

 

svet

Nepoznati počinilac razneo je bankomat Erste banke u Mihovljanu, u Hrvatskom zagorju, a od eksplozije tresle su se kuće i popucala su stakla na prozorima.

 

svet

Jedna žena ubijena je u pucnjavi tokom nemira koji su izbili u Londoderiju, u Severnoj Irskoj, tokom kojih je policija napadnuta Molotovljevim koktelima i drugim oruđem.

 

svet

Poštovanje Rusa prema nekadašnjem sovjetskom lideru Josifu Staljinu skočilo je na rekordan nivo u eri predsednika Vladimira Putina, tako da danas 70 odsto populacije smatra da je njegova skoro ...

 

svet

Grad Beč započeo je pilot-projekt u ulici Ciglergase u centru grada, koja bi trebalo da postane prva ulica s mogućnošću regulacije temperature vazduha.

 

svet

Zbog incidenta zatvoren je centar Mihovljana u Hrvatskom zagorju, a na terenu se nalazi policija

 

svet

NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago porasli jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo pokazatelji iz američkog gospodarstva i solidni poslovni rezultati kompanija.

 

svet

Američke vlasti podigle optužnicu protiv 53 zdravstvena radnika, uključujući 31 lekara, zbog ilegalnog prepisivanja opioida i drugih opasnih lekova.

 

svet

Nemačka vlada mora da smanji porezna i regulatorna opterećenja kompanijama zbog privrednog usporavanja.

 

svet

Poštovanje Rusa prema nekadašnjem sovjetskom lideru Josifu Staljinu skočilo je na rekordan nivo u eri predsednika Vladimira Putina, tako da danas 70 odsto populacije smatra da je njegova skoro ...

 

svet

Šef ruske FSB Aleksandar Bortnikov upozorio da se međunarodne terorističke ćelije premeštaju sa Bliskog istoka u Evropu i centralnu i jugoistočnu Aziju.

 

svet

Žena, stara 29 godina, ubijena prethodne noći u pucnjavi u Londonderiju u britanskoj provinciji Severna Irska, saopštila policija, koja sumnja na terorizam.

 

svet

U 15 crnogorskih opština prošle godine zabeležen je negativan prirodni priraštaj, pre svega na severu države, pokazuju preliminarni podaci Uprave za statistiku.

 

svet

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini da Zakon o švajcarcima predstavlja pravdu i konačno rešenje za većinu građana zaduženih u toj valuti, ukoliko prihvate da problem žele da reše ...

 

svet

 

svet

Dečak od 14 meseci hospitalizovan je sa frakturom lobanje i ranama na glavi i vratu, nakon što ga je napao dingo na Frejzerovom ostrvu u Kvinslendu.

 

svet

U 15 crnogorskih opština prošle godine zabeležen je negativan prirodni priraštaj, pre svega na severu države, pokazali su preliminarni podaci Uprave za statistiku.

 

svet

Lokalna novinarka Lajra Meki (29) ubijena je u pucnjavi tokom nemira u severnoirskom gradu Londoderiju.

 

svet

Devojku iz Bangladeša koja je prijavila svog nastavnika za seksualno uznemiravanje, vršnjaci su posuli kerozinom i zapalili, a nakon pet dana ona je preminula

 

svet

 

svet

Crnogorska vlada donela je odluku da se iz mornarice Vojske Crne Gore povuku dva najveća plovila - partolni brodovi "P-33" i "P-34" i ponude na prodaju.

 

svet

Muškarac koji je uhapšen nakon ulaska u katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzinam, već je bio privođen ove nedelje u katedrali u Nju Džerziju.

 

svet

Žena od 29 godina ubijena je prethodne noći u pucnjavi u Londonderiju u britanskoj provinciji Severna Irska, saopštila je policija i dodala da sumnja u teroristički čin.

 

svet

Na izbore izlaze tri kandidata - Stevo Pendarovski iz SDSM-a, Gordana Siljanovska-Davkova iz VMRO-DPMNE i Blerim Reka kojeg podržavaju opozicione partije Albanaca.

 

svet

Ruska vojska je naterala mali avion da sleti u Pskovskoj oblasti, a pretpostavlja se da je on upao u vazdušni prostor Rusije iz jedne od baltičkih država.

 

svet

Američki predsednik Donald Tramp će u maju biti prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem Naruhitom, saopštila je Bela kuća.

 

svet

  Žena od 29 godina ubijena je prethodne noći u pucnjavi u Londonderiju u britanskoj provinciji Severna Irska, saopštila je policija i dodala da sumnja u teroristički čin. – Potvrđujemo da je posle razmene ...

 

svet

BELFAST: Novinarka Lajra Meki ubijena je u pucnjavi tokom nemira koji su izbili u Londoderiju, u Severnoj Irskoj, tokom kojih je policija napadnuta Molotovljevim koktelima i drugim oruđem.

 

svet

  Predsednik SAD Donald Tramp pokušao je da „namesti otkaz“ specijalnom savetniku u Ministarstvu pravde koji je istraživao njegove veze za Rusijom, stoji u najnovijem izveštaju. Ovo je samo jedan od detalja iz ...

 

svet

Oko 1.500 terorista koji su učestvovali u borbama na Bliskom istoku nalazi se na teritoriji Evrope, izjavio je šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov

 32

svet

  Poštovanje Rusa prema nekadašnjem sovjetskom lideru Josifu Staljinu skočilo je na rekordan nivo u eri predsednika Vladimira Putina, tako da danas 70 odsto populacije smatra da je njegova skoro ...

 

svet

Tivatska kompanija Infinity board & paper s turskim Kapitalom gradiće u kotorskom naselju Kavač tri stambena objekta sa stanovima za turiste.

 

svet

 

svet

 

svet

Nepoznati počinilac razneo je bankomat Erste banke u Mihovljanu, u Hrvatskom zagorju, a od eksplozije tresle su se kuće i popucala su stakla na prozorima okolnih radnji.

 

svet

Samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u S. Makedoniji, na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" objavljeni prisluškivani razgovori makedonskih zvaničnika.

 

svet

Oko 1.000 kubanskih migranata stiglo je do meksičkog grada Huares na granici sa SAD kao i oko 400 drugih migranata iz centralne Amerike.

 

svet

Ono što je poznato je da je Rusija još prošle godine poslala svoje obaveštajne timove koji će pripremiti teren ali i proceniti bezbednost i rizik po članove budućih ekspedicija.

 

svet

Vodeći sindikat pilota u Francuskoj (SNPL) upozorio je vladu da će od 6. do 11. maja organizovati štrajk ako novi zakon umanji njihova ovlašćenja u pregovorima.

 

svet

Čuveni svetski alpinisti nestali su u ekspediciji u Kanadi a pretpostavlja se da su trojica planinara poginula u lavini u Stenovitim planinama.

 

svet

Šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov upozorio je da se međunarodne terorističke ćelije premeštaju sa Bliskog istoka u Evropu i centralnu i jugoistočnu Aziju.

 

svet

Iako su drvene grede najverovatnije i razlog zašto se požar tako brzo proširio i zašto je trebalo toliko sati da se ugasi, bile su ključan faktor u izgradnji predivnog gotičkog krova koji je u tek nekoliko ...

 

Pogledajte još