svet

Kompanija Najki povukla je novu liniju patika nakon što je njihov dizajner na Instagramu podržao proteste u Hongkongu.

 

svet

Jedna pedesetogodišnja Australijanka je nađena mrtva danas oko 13 sati kod Plave špilje na poluostrvu Luštici, u Crnoj Gori.

 

svet

PARIZ:  Francuske vlasti nemaju osnova za verovanje da je požar koji je u aprilu uništio parisku katedralu Notr Dam posledica kriminalnog dela, iako su ispitivali mogućnost nemara, saopštila je Kancelarija ...

 

svet

Sjevernoatlantska alijansa se želi suprostaviti potencijalnoj prijetnji koju predstavlja novi ruski raketni sistem.

 

svet

Evropska unija je ove godine već donirala 82 miliona eura za operativni budžet Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama.

 

svet

U Sloveniji, u blizini granice sa Hrvatskom, voz je iskočio iz šina i tom prilikom se iz cisterne izlilo 10.000 litara kerozina na teren koji je šod zaštitom zbog pijaće vode.

 

svet

BRISEL: Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nije danas isključi mogućnost da bi taj vojni savez mogao da prilagodi svoj raketni obrambeni štit, kako bi se suprotstavio potencijalnoj pretnji koju ...

 

svet

Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom u nastojanju da njome upravlja, a zatim potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

 

svet

Premijer Sverene Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas na sednici Skupštine, na kojoj se raspravlja o rekonstrukciji Vlade, da povlači predlog da bude ministar finansija, i da će, poštujući Zakon o Vladi, ...

 

svet

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će nametnuti dodatne carine Kini ako ne postigne trgovinski sporazum s kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom.

 

svet

Upozorava se kako je znatno povećan broj osoba koje su zbog konzumiranja droga suočene s bolestima i čekaju na liječenje.

 

svet

Ova slika pokazuje sa koliko se opasnosti suočavaju centralnoamerički imigranti koji pokušavaju da u SAD pronađu bolji život.

 

svet

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ne isključuje mogućnost prilagođavanja raketnog odbrambenog štita.

 

svet

U izvještaju se navodi kako je ovo vanpravno ubistvo s predumišljajem, za koje je odgovorno vodstvo Saudijske Arabije.

 

svet

Vršilac dužnost ministra odbrane SAD Mark Esper ponovo je upozorio Tursku.

 

svet

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, sastaće se jedan sat na marginama samita G20, 28. juna u japanskom gradu Osaki,

 

svet

Američki predsednik Donald Tramp optužio je danas Nemačku da je "nestabilan" partner.

 

svet

Strahuje se da bi materija mogla da uđe u podzemne vode

 

svet

Ptica je navodno udarila u letelicu odmah pri poletanju

 

svet

Izraelski avion prinudno je danas sleteo na aerodrom u Sofiji zbog, kako se sumnja, udara ptice, rekao je zvaničnik bugarskog ministarstva saobraćaja.

 

svet

Cena bitkoina se danas približila nivou od 13.000 dolara, dotakavši 17-mesečni maksimum i nastavljajući zapanjujući preokret u 2019. godini.

 

svet

Tri četvrtine građana sedam evropskih zemalja veoma je zabrinuto za sigurnost, pokazuje analiza koja je predstavljena u Beogradu.

 

svet

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev povukao je predlog da obavlja funkciju ministra finansija zajedno sa premijerskom funkcijom.

 

svet

 

svet

Ovih dana se u opozicionim i svjetskim medijima posvećuje velika pažnja i podrška Imamogluu kao reformističkoj ličnosti.

 1

svet

Dr Vladimir Leposavić, član pravnog tima MCP, o mišljenju Venecijanske komisije. Zakon mora na dopunu. Nema oduzimanja imovine bez sudskih postupaka

 

svet

Crnogorski premijer Duško Marković je, odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, rekao da je crnogorska nezavisnost večna, kao što je večna Crna Gora.

 

svet

Građani Evrope tri decenije posle pada Berlinskog zida zabrinuti su i uznemireni zbog bezbednosne situacije, pokazalo je istraživanje.

 

svet

U Francuskoj su već zatvorene neke škole zbog vućine, a u Parizu je na jedan dan zabranjena vožnja starih automobila.

 23

svet

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da se opozicija u Albaniji "poigrava" sa sudbinom te zemlje, i ocenio njen poziv na bojkot lokalnih izbora 30. juna kao antinacionalni plan u smeru blokiranja učlanjenja u ...

 

svet

To što Rusija narušava teritorijalni integritet Ukrajine sankcije čini ispravnim i značajnim, kaže njemačka kancelarka.

 

svet

Vršilac dužnost ministra odbrane SAD-a upozorio Ankaru da će kupovina ruskog raketnog sistema dovesti do američkih sankcija.

 

svet

Najveći komunikacijski festival u regiji uključen u najpoznatiju društvenu igru na svijetu Weekend Media Festival dio legendarnog Monopolyja

 

svet

Francuske vlasti nemaju osnova za verovanje da je požar koji je u aprilu uništio parisku katedralu Notr Dam posledica kriminalnog dela.

 

svet

Kanadska kompanija za izradu softvera Blekberi (BlackBerry) prijavila je niži kvartalni gubitak, usled preuzimanja firme za sajber bezbednost Silens (Cylance).

 

svet

 

svet

Plan američkog predsjednika je ograničiti poslovanje s Kinom u slučaju nepostizanja sporazuma s Pekingom.

 

svet

Više od 90 bosanskohercegovačkih državljana u Siriji čeka odluku o repatrijaciji u Bosnu i Hercegovinu. Osim muškaraca, koji se nalaze u nekoliko zatvora, i žena smeštenih u dva kampa pod kurdskom kontrolom, ...

 

svet

Predsjednici Rusije i SAD-a će se službeno sastati u petak prvi put u godinu dana, a razgovarat će u vrijeme rastućih napetosti u vezi Irana.

 

svet

U Sloveniji, u blizini granice sa Hrvatskom, voz je iskočio iz šina i tom prilikom se iz cisterne izlilo 10.000 litara kerozina, javili su slovenački mediji.

 

svet

Popularni britanski glumac Daglas Filding, koji se između ostalog proslavio ulogom u seriji EastEnders preminuo je danas u 73. godini

 

svet

U izvještaju Sirijske mreže za ljudska prava se navodi kako je zbog mučenja preminulo 177 maloljetnika i 62 žene.

 

svet

NjUJORK:  Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da iransko rukovodstvo nije preterano pametno, ali da on ne želi rat sa Iranom.

 

svet

Ne postoji dokazi koji bi potvrdili hipotezu o tome da je bio podmetnut aprilski požar kojim je znatno oštećena pariska katedrala Notr Dam, saopštilo je danas francusko tužilaštvo rezultate preliminarne ...

 

svet

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp, sastaće se na marginama samita G-20, koji će biti održan u japanskom gradu Osaki, 28. juna.

 

svet

Predsjedavajući Predsjedništva BiH tvrdi da Obavještano-sigurnosna agencija BiH prati, prisluškuje i usmjerava novinare i medijske kuće radi inkriminacije politički nepodobnih ljudi.

 

svet

Američki predsednik Donald Tramp optužio je danas Nemačku da je "nestabilan" partner i koristi SAD jer ne finansijski ne doprinosi mnogo.

 

svet

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da iransko rukovodstvo nije preterano pametno, ali da on ne želi rat sa Iranom.

 

svet

Hiljade Palestinaca protestovalo je su danas ispred zgrade UN u pojasu Gaze protiv bliskoistočne mirovne konferencije u Bahreinu koje predvode SAD.

 

svet

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev povukao je predlog da obavlja funkciju ministra finansija zajedno sa premijerskom funkcijom, ali je najavio da će u skladu sa ovlašćenjima iz Zakona o vladi rukovoditi ...

 

svet

Policijske aktivnosti na području Podgorice i Nikšića. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi veštačenja

 

svet

Zvaničnici će istražiti sve uzroke ove nesreće

 

svet

Sud u Frankfurtu započeo je danas suđenje jedanaestorici muškaraca optuženih za silovanje osamnaestogodišnje devojke u oktobru, saopštili su tužioci.

 

svet

Gradske vlasti u Parizu zabranile su danas starijim vozilima saobraćaj zbog talasa toplote i zagađenja.

 

svet

 

svet

MOSKVA: Prva isporuka ruskih odbrambenih protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj biće obavljena u julu, u skladu sa uvrđenim planom, saopštio je danas šef ruskog državnog izvoznika oružja Rosoboron eksport, ...

 

svet

BEOGRAD: Građani Evrope tri decenije posle pada Berlinskog zida zabrinuti su i uznemireni zbog bezbednosne situacije, pokazalo je istraživanje nemačke Fondacije "Fridrih Ebert" i Evropskog pokreta u Srbiji ...

 

svet

Gradske vlasti u Parizu zabranile su danas starijim vozilima saobraćaj zbog talasa toplote i zagađenja.

 

svet

Prva isporuka bit će obavljena u julu, kao dio naših planova, rekao je Aleksander Mikejev šef ruskog državnog izvoznika oružja

 8

svet

U Francuskoj su već zatvorene neke škole zbog vućine, a u Parizu je na jedan dan zabranjena vožnja starih automobila.

 

Pogledajte još