Žustra polemika poslanika SNS Aleksandra Martinovića i DS Balše Božovića o protestima i projektu „Beograd na vodi“, ali i rasprava Maje Gojković i Boška Obradovića obeležile su jučerašnju skupštinsku sednicu.

 5

Raspravu u Skupštini Srbije danas je obeležila žustra polemika o protestima i projektu Beograd na vodi, kao i o tome ko je osvojio koliko procenata na izborima, a umesto o potvrđivanju 12 međunarodnih sporazuma, poslanici su uglavnom govorili o povredama Poslovnika.

 

Raspravu u Skupštini Srbije je obeležila žustra polemika o protestima i projektu "Beograd na vodi", kao i o tome ko je osvojio koliko procenata na izborima. Umesto o potvrđivanju 12 međunarodnih sporazuma, poslanici su uglavnom govorili o povredama Poslovnika.

 24

Raspravu u Skupštini Srbije danas je obeležila polemika poslanika Demokratske stranke Balše Božovića i šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića o protestima i projektu "Beograd na vodi", ali se polemika SNS i Dveri povela i o predsedničkim izborima.Balša Božović je tokom objedinjene rasprave o više medjunarodnih sporazuma rekao, da mu je veoma čudno što parlament raspravlja o tom dnevnom redu, a ignoriše ono što se dešava na ulicama Srbije.Martinović je Balši odgovorio tako što je pročitao poziv na protest za koji je rekao da je beogradski odbor Demokratske stranke uputio mejlom, u kome se poziva na okupljanje ispred ...

 

Nastavak rasprave o 12 međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije protekao je u polemikama opozicije i poslanika vladajuće koalicije o rezultatima predsedničkih izbora, organizatorima protesta na ulicama, ali i o tome ko kritikuje „Beograd na vodi”, a verenica mu zarađuje desetine hiljada evra prodajući stanove u njemu. Polemiku je inicirao Balša Božović (DS), koji je konstatovao da „nije dobro što Skupština Srbije ignoriše to što se događa na ulicama, misleći da će proći kao ružan san”, a potom kritikovao sporazum sa Katarom. Kazao je da će Srbija i u ovom sporazumu proći kao i u onom sa UAE o „Beogradu na vodi”, „gde Srbija ulaže milijarde…

 

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su objedinjenu načelnu raspravu o potvrđivanju 12 sporazuma. Međutim, sednicu su obeležile polemike o protestima, projektu "Beograd na vodi", izbornom procesu, kao i pozivanje na povrede Poslovnika.

 

Raspravu u Skupštini Srbije danas je obeležila polemika poslanika Demokratske stranke Balše Božovića i šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića o protestima i projektu "Beograd na vodi", ali se polemika povela i o predsedničkim izborima.

 7