vesti

U aleksinačkoj Opštoj bolnici, nakon više od četiri decenije, uveliko traje kompletna rekonstrukcija porodilišta, koje će, kako se očekuje, biti završeno do kraja godine.

 23

vesti

Od 22. do 25. septembra u Podgorici se održava Otvoreno Balkansko prvenstvo u džiu džici, na kome će nastupati nacionalna Reprezentacija Srbije

 18

vesti

Na Bovanskom jezeru tokom vikenda održaće se “II Fider kup jadransko-podunavskih zemalja ”.

 3

vesti

O ovoj temi smo već pisali, a sada je i TV B92 snimila prilog o tome.

 10

vesti

Na Zapadu ništa novo, a ni u Srbiji nema promena. Nažalost! Mislim najpre na promenu vremenskih (ne)prilika. I dalje u ove rane septembarske dane Sunce nemilosrdno prži. Kiše nema mesecima. U pojedinim ...

 2

vesti

Na 21. Niškom polumaratonu učestvovali su takmičari iz Aleksinca u kategorijama za učenike osnovnih i srednjih škola.

 4

vesti

Savez slepih i slabovidih u Aleksncu je pokrenuo akciju sa ciljem da pronađu donatore kako bi obezbedili putničko vozilo za terenski rad sa slepim i slabovidim osobama na teritorji opštine Aleksinac i Ražanj.

 1

vesti

Građani Aleksinca i okoline odali su počast ruskom dobrovoljcu i junaku, Pukovniku Rajevskom.

 20

vesti

Iako se posao časovničara danas potpuno razlikuje od onog koji je nekada radio njegov deda Dobrivoje, inače majstor sajdžijskog zanata, Dragan Brančić i dalje ponosno čuva sećanja i održava tradiciju svoje ...

 17

vesti

Ovo je obraćanje poštenom kradljivcu koji opravdano u ovoj ekonomskoj krizi obezbeđuje pozajmljivanjem raznih stvari, sredstva za bitisanje, radi održavanja ogoljenog života.

 14

vesti

Turnir razvojne lige za devojčice, održan u Žitkovcu kod Aleksinca za kategoriju devojčica2002. godišta i mlađe, ubedljivo su osvojile fudbalerke ŽGFK Lavice Dubočica Leskovac.

 5

vesti

Opštinsko veće opštine Aleksinac je na poslednjoj sednici razmatralo nekoliko predloga odluka koje se odnose na funkcionisanje i rad lokalne samouprave.

 2

vesti

Opelom kod spomen krsta na brdu Šumatovac kod Aleksinca obeležena je 141. godišnjica najveće pobede srpske vojske u Prvom srpsko-turskom ratu.

 1

vesti

Svedoci smo svakodnevnog polaganja kamena temeljaca u nove proizvodne pogone u Srbiji. Uveliko se gradi; autoputevi, mostovi, fabrike, tuneli, Beograd na vodi, fontane... Tako da imamo upravo ovo što imamo. A ...

 1

vesti

Usled trenutne nestašice krvi u Aleksincu, Klub dobrovoljnih davaoca krvi organizuje vanrednu akciju.

 3

vesti

Juniorke Srbije osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Šopronu, pošto su posle dramatične utakmice protiv Belgije izguvile rezultatom 55:53. U našem timu odlična je bila Aleksinčanka Mina ...

 38

vesti

U Moravičkoj. gde je vodoprivreda napravila bedem za zaštitu od poplava, bedem je napravio poplavu.

 10

vesti

U Radevcu je, 4. avgusta, održan tradicionalni kros u ime seoske slave Marije Magdalene. Oko 50 takmičara je učestvovalo na krosu, u više kategorija.

 11

vesti

Budvanska policija uhapsila je srpske državljane Milana Borkovca (24) iz Aleksinca i njegovu devojku Katarinu Veličković (25) iz Niša, koje sumnjiče da su počinili pet krađa na Slovenskoj plaži u Budvi.

 30

vesti

Prilično istorije na jednoj slici, o čemu piše Zorica Peleš, protin biograf, a prenosi Fejsbuk stranica "Aleksinac večiti grad".

 2

vesti

Neuobičajena scena na aleksinačkim ulicama.

 68

vesti

U petak 25. avgusta na Stadionu za male sportove „Taš“ u Aleksincu biće održan koncert na kome će natupiti Del Arno Bend, Deca Loših Muzičara i Mortal Kombat.

 2

vesti

“Niš-ekspres“ poziva sve zainteresovane da sa njima putuju na jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u regionu, „Lovefest“ u Vrnjačkoj Banji.

 3

vesti

Međunarodni sudija, Jovan Živić naš sugrađanin, sudiće ITTF svetski turnir "Asarel Bulgaria Open" od 14.8. do 20.8.2017 godine u Bugarskoj.

 3

vesti

Opštinski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Aleksincu je ovih dana formirao mesni odbor u selu Gornji Krupac.

 

vesti

U osvit, ovih toplih, julskih dana, pojavljuje se knjiga pesama, pesnika niotkuda, Dušana Petkovića.

 

vesti

U svojoj bokserskoj karijeri imao je preko 100 mečava, većinu je završavao pobedama. Podatak koji oslikava čitavu Bucekovu karijeru je to da nikada u svojoj bokserskoj karijeri nije doživeo nokaut.

 

vesti

Novac za medije je i ove godine podeljen bez neke naročoite pompe. I dok su u mnogim opštinama obarani tenderi, zbog raznih nepravilnosti, čini se da je priča u Aleksincu dosta jednostavna, zar ne?

 

vesti

Pripadnici policijske uprave u Nišu, u akciji "Ares", uhapsili 11 osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, nedozvoljeno nošenje oružja i trgovinu drogom, među njima i dvojicu Aleksinčana

 

vesti

Iako je svečana proslava održana dan ranije, juče u Vranju, svečana sednica Glavnog odbora biće održana u hotelu Bosfor.

 

vesti

Nakon obilaska, ministar Vulin i general Diković razovarali su sa oficirima i vojnicima i istakli da su zadovoljni prikazanim stepenom njihove osposobljenosti za izvršavanje složenih zadataka...

 

vesti

U nedelju 16. jula 2017. na otvorenim terenima sportskog centra „Taš“ u Aleksincu održaće se 7. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu. Turnir se održava u okviru zvaničnog "3×3" Roda prvenstva ...

 

vesti

Fejsbuk stranica Aleksinac Večiti grad, koja često objavljuje istorijske činjenice o našem gradu, pod naslovom "Guske su spasile Rim, a buve Aleksinac" podseča na stvaranje karantina u Aleksincu, koji je ...

 

vesti

Nekada je vašar trajao po tri dana, a sada kao obična pijaca. Matropazi ostali kratkih rukava, jer nije bilo stoke ni za lek. Bio je jedan dečji ringišpil, ali samo nekoliko deteta.

 

vesti

Od 7. do 11. jula u Aleksincu će biti pokrenuta akcija prikupljanja potpisa protiv sudskih izvršitelja.

 6

vesti

Kuća Vojkana Radojkovića (53) u selu Gornji Krupac kod Aleksinca izgorela je u požaru koji je sam podmetnuo u nadi da će mu rijaliti “Tamara u akciji” pomoći da sagradi novu.

 1

vesti

Shodno programu rada džiu džicu saveza Srbije, u periodu od 18. do 24. juna, u Karatašu je održan Reprezentativni džiu džicu kamp za mlađe uzrasne kategorije pod nazivom „Đerdap 2017“.

 

vesti

Policijski službenici uprave u Nišu izvodiće gađanje iz pištolja "C3-99" na strelištu "Šumatovac", vlasništvo Vojske Srbije.

 

vesti

Saša Petrović, mladić iz Aleksinačkog Rudnika, jedan je od najperspektivnijih mladih hiperrealista.

 

vesti

Mladi aleksinački bend Bamper Iscelitelj objavio je, napokon, album prvenac “Uspon i pad zdravog razuma”

 

vesti

Srbija je konačno na dobrom putu. Pošto je izabrana Vlada i sada „svako na svoje radne zadatke!“, da citiramo Slobodana Miloševića.

 

vesti

Međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih Aleksinac okuplja slepa i slabovida lica sa teritorija Opštine Aleksinac i Ražanj. Njima je potrebna materijalna pomoć, kako bi mogli da funcionišu.

 

vesti

Svake godine u svetu oko deset miliona devojčica stupi u brak. Maloletničkih brakova najviše je u Africi, Južnoj Aziji i na Srednjem Istoku. Ali ima ih i u Srbiji, pre svega među romskom populacijom.

 

vesti

Opštinska organizacija Dveri Aleksinac poziva sve građane opštine Aleksinac kojima je EPS isključio struju da se jave, kako bi se našlo rešenje tog velikog problema.

 

vesti

Opet ista priča i, ponovo, isto mesto na zlatnom podijumu naše zlatne dece. Samo, ovoga puta, u proširenom sastavu sa većim brojem medalja, pehara i dečje radosti.

 

vesti

U Požarevcu je 24. juna održano Prvestvo Srbije za starije pionire. Među 198 takmičara, koji su izborili pravo učešća sa regionalnih takmičenja, našlo se i šest takmičara Džudo kluba "Aleksinac".

 

vesti

Ovih dana Aleksinčani na društvenim mrežama dele fotografiju snimljenu u ulici Tihomira Đorđevića, pored Osnovne škole "Ljupče Nikolić"

 

vesti

Ekipa aleksinačkog "Nifa" boravila je proteklog vikenda u Banja Luci, na 9. Međunarodnom turniru "Vidovdan Open 2017", u džiudžici, odakle su doneli 3 medalje.

 

vesti

U organizaciji Biblioteke "Vuk Karadžić" iz Aleksinca održan je mBot turnir sa ciljem da se učenici osnovnih škola upoznaju sa mogućnostima robota i same robotike.

 

vesti

Većnici o cenama socijalnih usluga, Centru za kulturu i zakupu nepokretnosti u javnoj svojini

 

vesti

Dragoljub Šikman, najavljeno veliko pojačanje košarkaškog kluba Prokuplje, izneverio je prokupačku košarkašku javnost.

 3

vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, razgovarao je u Aleksincu sa direktorima turskih komanija koji imaju nameru da u naredne tri godine otvore oko 3.500 novih radnih ...

 4

vesti

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 40. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 12 tačaka.

 

vesti

U našu redakciju stiglo je ljutito saopštenje Odbojkaškog kluba "Dalko" Aleksinac, povodom ponašanja opštinskih organa prema ovom klubu.

 5

vesti

Slučaj iz Mozgova kraj Aleksinca pokazuje nemoć običnog čoveka pred pravosuđem. Sedam godina traje spor oko ubijene krmače, epiloga još nema. Usmrćena kocem, nosila je sedam prasića

 3

vesti

U mestima Vitkovac, Gornji Adrovac i Šumatovac kod Aleksinca otkrivena tri spomen-obeležja poginulim kozacima koji su se borili na strani Srba u ratu protiv Turaka 1876. godine

 4

vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za smeštaj odraslih lica

 4

vesti

Sala Doma mladih u Centru za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je bio pokrovitelj predstavljanja Alnovina, bila je puna do poslednjeg mesta juče, 31.8.2017. u 12 časova, kada je krenulo predstavljanje ovih ...

 4

vesti

Tešičani proslavili sabor Uspenije Presvete Bogorodice - poznatije kao Velika Gospojina.

 5

vesti

Za kuvanje najboljeg kačamaka, takmičilo se 13 ekipa. Pobednički pehar i „lentu“ devete kačamakijade, ponela je Tatjana Šljivić iz MZ. Korman. Drugo i treće mesto osvojili Anđela Milovanović i Bojan ...

 7

vesti

Na koncertu "Srbija Rocks!" koji će se održati u Aleksincu 25. avgusta, umesto prethodno najavljenih Del Arno Benda, nastupiće kultni gornjomilanovački sastav Bjesovi.

 4

vesti

23. avgusta, na terenu FK "Morava" u Žitkovcu, biće održan turnir u fudbalu za žene

 6

vesti

Pripadnik MUP iz Aleksinca A. C. osumnjičen za krađu novca svoje sugrađanke, koja je došla da podnese zahteve za registraciju vozila. Uzeo joj 1.200 dinara, a sa kartice skinuo još 22.000

 28

vesti

U organizacji Džiu džicu saveza Srbije od 9. do 15. avgusta 2017. god. u Apatinu i Banji Junaković održan je Letnji džiu džicu kamp, a u sklopu toga i reprezentativne pripreme za sve uzrasne kategorije.

 4

vesti

Aleksinačko „Sportsko leto 2017“ proteklo je u demostraciji sportskih veština i prezentaciji velikog broja klubova i sportova sa teritorije Opštine Aleksinac.

 3

vesti

Posle obilnih padavina koje su zadesile danas popodne Aleksinac, jednoj baki je poplavljena kuća u kojoj živi.

 10

vesti

Nekada je na stočnoj pijaci bilo na desetine svih vrsta stoke. Ove godine samo nekoliko koza. Zelena pijaca i buvljak gotovo prazni. Toliko je malo sveta bilo, da su se mogli izbrojati.

 2

vesti

Košarkaši Prokuplja su prošle sezone zamalo ostali bez plasmana u Prvu košarkašku B ligu Srbije, ali su čelnici ovog kluba rešeni da se isti scenario ne ponovi i ove godine. Zbog toga su angažovali veliko ...

 21

vesti

Pukovnik Rajevski, koga je čuveni Lav Tolstoj u svojoj sagi o nemogućoj ljubavi dvoje ljudi nazvao grofom Vronskim, dao je svoj život za Srbe i Srbiju.

 21

vesti

Na konferenciji klubova izvučeni su takmičarski brojevi ekipa, a učešće je uzelo 16 ekipa.

 4

vesti

U Opštini Aleksinac u toku su pripreme za realizaciju "IPARD" programa Evropske unije.

 11

vesti

- Zanimljiv je slučaj Šekularac. Taj neoboreni rekorder je na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine u susretu između Jugoslavije i Urugvaja od francuskih novinara dobio ne ocenu 10, nego 11. On je po tome ...

 1

vesti

U Aleksincu će se, od 7. do 12. avgusta, održati "Sportsko leto" u organizaciji Sportskog saveza opštine Aleksinac i Organizacije za turizam i sport.

 4

vesti

Međunarodni sudija, Jovan Živić naš sugrađanin, sudiće ITTF svetski turnir "Asarel Bulgaria Open" od 14.8. do 20.8.2017 godine u Bugarskoj.

 

vesti

Direktor nemačke kompanije Gramer AG za Srbiju Pjerluiđi Gione i ministar privrede Goran Knežević potpisaće 29. jula 2017. ugovor o dodeli 3,5 mil EUR ovoj firmi, saopšteno je iz PKS-a.

 

vesti

Nekada poznata i van granica Srbije i bivše Jugoslavije, aleksinačka pivara je sada samo ruglo, skup ruševina, gde više ni lopovi nemaju posla.

 

vesti

Vrućina, dotrajali saniteti bez klime, puni centri za dijalizu, malo donora organa i mnogo onih koji čekaju transplantaciju – slika koja stiže ovih dana sa juga Srbije. Pojedine opštine, poput Ražnja, ...

 

vesti

Izbor čelnika Surdulice Novice Tončeva za potpredsednika SPS-a uzdrmao je socijaliste, a lider Ivica Dačić demonstrativno je otišao iz Aleksinca gde je održan Glavni odbor, prenosi „Blic“.

 

vesti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i ...

 

vesti

U domu u Kulini održana svečanost povodom primopredaje donacije Vlade Japana u okviru projekta opremanja Doma za smeštaj odraslih lica Kulina.

 

vesti

Veće Višeg suda u Nišu oslobodilo je u petak optužbe Zorana Cvetkovića (43), bivšeg policajca iz Aleksinca da je izvršio krivična dela silovanje i protivpravno lišavanje slobode

 

vesti

U Aleksincu je održana akcija "Da nas ima više" i potpisivanje peticije u organizaciji Pokreta za decu Tri plus.

 

vesti

Provokativna kolumna našeg novog kolumniste Nenada Đurića, na temu (ne)zdrave ishrane.

 

vesti

Program održavanja Sportskog dana, 8. juli 2017. (subota), od 18 do 21 sata. Sportski dan će biti održan u centru grada, na platou ispred Doma kulture, kao i stadionu za male sportove, popularnom Tašu.

 

vesti

Povodom gašenja Fudbalskog kluba Napredak oglasili su se mnogi sa svojim mišljenjima i dokazima. Danas se oglasio i Slobodan Mitić Pirke.

 

vesti

Predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, Novica Tončev danas je dao zvaničnu izjavu vezanu za slučaj gašenja FK Napredak.

 

vesti

Na temu gašenja FK Napredak, pozvali smo rukovodstvo FK Napredak da u jednosatnoj TV emisiji iznesu svoje viđenje problema.

 7

vesti

Ko je i zašto dozvolio da bude ugašen fudbalski klub Napredak, osnovan davne 1929. godine, je jedna od tema kojom će se baviti Aleksinac.Net.

 

vesti

Aleksandar Marinković (21) iz sela Glogovica osuđen za ubistvo Srđana Marinkovića (43). Nije bio bitno smanjene uračunljivosti. U naletu besa Srđana je ubo nožem čak 22 puta

 

vesti

Seruma protiv zmijskog otrova u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ima u dovoljnim količinama, potvrdili su iz Instituta Torlak. Iz tog instituta demantuju pisanje pojedinih medija da nema dovoljne količine ...

 

vesti

Dom zdravlja Aleksinac sproveo je postupak nabavke novih uređaja, koji nisu skoro obnavljani, a radi se o nabavci dva defibrilatora i dva EKG aparata.

 

vesti

Na minuloj sednici Skupštine opštine Aleksinac bilo je reči o o izradi regulacionog plana obilaznice, osnosno izradi magistralnog puta od Rutevca do Bovna.

 

vesti

Jedna zanimljivost se desila čitateljki portala Aleksinac.Net. Mala lasta joj iznenada sletela u naručje, ili bolje reći padom iz majčinog gnezda lasta je završila u naručju naše sugrađanke.

 

vesti

Od 2010. godine u Vitkovcu, sa manjim ili većim problemima, radi Duhovni centar za odvikavanje od narkomanije.

 

vesti

Proslavu koju je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetili su i predstavnici opštine Aleksinac.

 

vesti

Anica Stanković i Tea Milovanović, učenice petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, najbolje su informatičarke među osnovcima u Srbiji.

 

vesti

Takmičari DžK "Aleksinac" su učestvovali na Prvenstvu centralne Srbije za starije pionire, koje je održano u Požarevcu, 17. juna.

 

vesti

Jedna od najslavnijih bitaka u srpskoj istoriji predmet je interaktivnog udžbenika u verziji za android telefone.

 

vesti

Aleksandar Marinković je 10. januara prošle godine na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica masakrirao Srđana Marinkovića. Tužilaštvo procenjuje da bi primerena kazna bila 20 godina robije

 

vesti

Dalibor Destanović je jedan od srpskih trenera koji je dobio poverenje velikog rumunskog kluba da rukovodi omladinskom školom i da podigne nivo rada na viši nivo.