srbija

BEOGRAD - Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iako nema prava na velike emocije, nije mu svejedno da napusti Vladu Srbije.

 

svet

ZAGREB - Među 83 otvorena investicijska fonda su protekli tjedan prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Rast je zabilježilo 55 fondova, palo ih je 26, a dva fonda bilježe tjedan bez postotne ...

 

svet

SARAJEVO - Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je ukupan promet od 322.612,22 KM. U sklopu 24 transakcije ukupno je prometovano 126.207 vrijednosnih papira.

 

svet

PODGORICA - BMB 98 pokuspiće dva centa pa će litar koštati 1.28 eura, dok će litar BMB 95 poskupiti cent, pa će od ponoći koštati 1.24 eura. Litar eurodizela će koštati 1.10 eura, dakle dva centa skuplji.

 

svet

ZAGREB -  Sberbank je od države zatražio prvenstvo u naplati, bez čega ne žele dati novi kredit Agrokoru.

 

svet

TOKIO - Na azijskim tržištima se trguje oprezno, pri čemu podršku tržištima pružaju rekordi na Wall Streetu, dok je dolar stabilan nakon solidnih gospodarskih pokazatelja.

 

svet

ANALIZA - Ukupna izravna strana ulaganja u Hrvatsku u 2016. godini dosegnula su 1,706 milijardi eura, što je za 1,5 milijardi više nego u 2015.

 

svet

ZAGREB - Bankari koji su financirali Agrokor traže više komunikacije od izvanredne uprave koncerna, uvid u poslovanje, više operativnog rada i razvoj kompanija Agrokora.

 

svet

KOMENTAR - Tijekom svog prvog inozemnog putovanja je predsjednik SAD-a Donald Trump bio osoran prema saveznicima u Europi, dopustio da mu laskaju autokrati i probudio sumnje u pozdanost SAD-a.

 

srbija

VITEZ - Tvrtka Greta Green iz Viteza podnijela je zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za postojenje za recikliranje otpadnih autmobilskih guma. 

 

svet

MUENCHEN - Njemački automobilski div BMW obustavit će u ponedjeljak proizvodnju u Kini i Južnoafričkoj Republici te u matičnoj Njemačkoj zbog kašnjenja isporuke dijelova. 

 

svet

BEOGRAD - Novinar i član parlamenta Miroslav Lazanski sa pripadnikom srpske tajne službe sprovodio je medijsku propagandu u Makedoniji u korist bivšeg premijera Nikole Gruevskog i ruske politike, pokazuju ...

 

srbija

ZEMUN - Muftija je rekao da će od Opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi.

 

srbija

BEOGRAD - Kompanija najvišeg kvaliteta, nemački Continental, dolazi u Novi Sad, rekao je premijer Aleksandar Vučić, dodajući da će zaposliti 500 inženjera.

 

srbija

BANJA LUKA -  To zaduženje će se odvijati kvartalno, putem emisija vrijednosnih papira, odnosno obveznica i trezorskih zapisa.

 

svet

ZAGREB - Ja predstavljam biračko tijelo koje nema previše vremena za čekanje i nemam problem s tim da podržim Vladu koja će zauzvrat riješiti određene probleme umirovljenika, od dopunskog zdravstvenog, ...

 

svet

ZAGREB - Hrvatska koja prema procjenama demografa danas ima oko 4 milijuna stanovnika, prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) ima i nakon Orepićeva brisanja fiktivnih stanovnika ...

 

svet

ZAGREB - I dok potrošnja i izvoz potiču rast BDP-a, pozitivan utjecaj industrijske proizvodnje bit će slabiji jer se njezin rast usporava.

 

svet

LONDON – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer su ulagače ohrabrile poruke američke središnje banke i bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija.

 1

srbija

BEOGRAD - Mediji su samo nagađali koliko koštaju radovi, pa se moglo pročitati da će Hram svetog Dimitrija biti podignut za milion evra, a da samo oslikavanje freski košta 350.000 evra. 

 1

svet

SARAJEVO - Može se očekivati da će potrošači nagraditi taj potez i da će ih to vratiti prema većoj lojalnosti prema tom marketinškom brendu. 

 

svet

ZAGREB - U Sberbanku su odlučili do kraja zaoštriti stav i u krajnje nezgodnu situaciju doveli su izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka, ali i premijera Andreja Plenkovića koji idući tjedan moraju održati ...

 

svet

ZAGREB - Zna li se da su po istom principu radile i ostale Agrokorove tvrtke, financijska bi slika koncerna mogla biti još pogubnija. 

 

svet

ZAGREB - Jadransko osiguranje najavilo je kako će glavna skupština koja je na rasporedu 27. lipnja odlučivati o isplati dividende od 200 kuna po dionici. 

 

svet

RIJEKA - Kineska delegacija predvođena zamjenikom ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Zhang Jianguom posjetila je sjedište Primorsko-goranske županije, gdje ih je primio zamjenik župana Petar ...

 

svet

WASHINGTON - Bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Zbigniew Brzezinski, poznat po svojim beskompromisnim stavovima u vanjskoj politici, umro je u petak u dobi od 89 godina, objavila je njegova ...

 

srbija

BEOGRAD - Narodna banka Srbije je žrtva cyberkriminala - 175 hiljada evra završilo je na računu sa lažnog mejla.

 

svet

WASHINGTON - Američka vlada povisila je u petak procjenu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP-a) u prvom tromjesečju, iako je tempo njegova rasta i dalje znatno slabiji nego na kraju prošle godine.

 

srbija

BEOGRAD - Danas je zabeležen najveći dnevni pad domaćeg tržišta akcija u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

 

srbija

BEOGRAD - Kompanija Voda Voda u vlasništvu Vojina Đorđevića saopštila je danas da je kupila pokretnu i nepokretnu imovinu kompanije Laroucci Voda koja je bankrotirala.

 

srbija

BEOGRAD - Odlazeći direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Đorđević najverovatnije će biti angažovan kao savetnik novog predsednika Vučića.

 1

svet

NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 dosegnuo novu rekordnu razinu, kao i Nasdaq indeks, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko trgovačkih lanaca.

 

svet

BEČ - Ukupna premija Vienna Insurance Groupa u prvom kvartalu dosegla je iznos od oko 2,72 milijarde eura, što je povećanje od 0,5% u odnosu na prvo tromjesečje 2016. godine. 

 

svet

ZAGREB - Izrađujemo model dokapitalizacije i očekujemo više strateških partnera s kojima su razgovori već u tijeku, rekao je Goran Marić. 

 

svet

NEW YORK - Wall Street Journal pozabavio se ovih dana s benzinskim postajama budućnosti. Među ekskluzivno društvo najznačajnijih svjetskih naftnih kompanija svrstao je i MOL grupu.

 

svet

WASHINGTON - Jared Kushner, viši savjetnik u Bijeloj kući i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa, obuhvaćen je istragom koju provodi savezna policija o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore, ...

 

svet

LONDON - Britanska policija obnovila je u četvrtak razmjenu informacija s američkim agencijama pošto je primila "nova jamstva" da povjerljivi podaci neće procuriti u američke medije kao što se dogodilo nakon ...

 

srbija

BEOGRAD - Nikolić je, u intervjuu za "Sputnjik", ponovio da će funkciju predsednik Nacionalnog saveta obavljati bez naknade, jer 31. maja ide u penziju.

 

svet

LONDON - Britansko gospodarstvo raslo je u prvom tromjesečju sporije nego što je prvotno procijenjeno, zakočeno posustajanjem ključnog uslužnog sektora, pokazuju u četvrtak objavljeni podaci državnog ureda za ...

 

svet

ZAGREB - Prihodi državnog proračuna u 2016. su u odnosu na godinu prije porasli za 6,5 posto, na 116, 8 milijardi kuna, dok su rashodi rasli za znatno nižih 1,6 posto, na 120,2 milijarde kuna, uslijed čega je ...

 

srbija

BEOGRAD - Ukupni prihodi od početka godine iznose 2,75 milijardi dinara i 10 odsto su veći u odnosu na isti period 2016. godine.

 

svet

TOKIO - Na azijskim tržištima indeksi dosegnuli najviše razine u dvije godine, dok je dolar oslabio nakon što je američki Fed nagovijestio da će kamatne stope povećavati postupno.

 

svet

SARAJEVO - Ukupna aktiva investicionih fondova u 2006. godini iznosila je 1,55 mlrd KM, da bi deset godina kasnije, 2016. godine, bila 817,4 miliona KM. 

 

svet

ZAGREB - Skrbnički račun PBZ-a prodao je ovoga tjedna veliki paket dionica Valamar Riviere.

 

svet

ABU DHABI – U sektoru obnovljivih izvora u 2016. je bilo 9,8 milijuna zaposlenih u cijelom svijetu, gotovo dvostruko više nego u 2012. godini, priopćila je u srijedu Međunarodna agencija za obnovljivu energiju.

 

svet

KAIRO - Egipat je zabranio 21 web stranicu, uključujući i glavnu internetsku stranicu katarskog televizijskog kanala al Jazeera zbog "potpore terorizmu", objavili su u srijedu lokalni mediji i sigurnosni ...

 1

srbija

BEOGRAD - "To otvara bezbednosne poteškoće, otvara probleme o kojima i ne moram da govorim. Treba da znamo da je važno da vodimo i pametnu i ozbiljnu i odgovornu politiku."

 

srbija

BEOGRAD - Nastavak dominacije Energoprojekt holdinga (ENHL) obeležio je i današnji trgovački dan, te je ova hartija činila glavninu od 23,7 miliona RSD (0,19 miliona EUR) ukupnog prometa.

 

svet

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se iznad razine od 54 dolara uoči sastanka na kojem bi vodeći proizvođači trebali dogovoriti produljenje razdoblja smanjene opskrbe do kraja prvog tromjesečja iduće ...

 

srbija

BEOGRAD - Na deponiji Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu nema dovoljno uglja za proizvodnju struje, zbog čega se Srbija u novembru može suočiti sa  restrikcijama.

 

srbija

BEOGRAD - Građani Srbije su u 2016. godini putem e-commerce usluge Banca Intesa obavili više od 650.000 internet transakcija, a trgovci ostvarili više od 3,5 milijardi dinara prometa. 

 

srbija

BEOGRAD - Prvi trgovački dan u nedelji obeležila je skromna realizacija u trgovanju od 12,5 miliona RSD (0,1 milion EUR) uz mešovito kretanje berzanskih indeksa. 

 

srbija

BEOGRAD - "Nisam primetio da je Makedonija zvala njihove ambasadore da ih pita šta su tamo radili", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja Dana diplomatije.

 

svet

VINKOVCI - U rebalansu proračuna za 2017. godinu HŽ Infrastrukture, koji će se raditi u lipnju, bit će predviđena i sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka preko pružnog prijelaza ...

 

srbija

BEOGRAD - "Sve što se očekuje u budućnosti vezano za savremene inovacije u informaciono-komunikacionoj tehnologiji zahtevaće brz internet."

 

srbija

BEOGRAD - "To mišljenje proisteklo je iz ubeđenja članova i funkcionera LDP koji smatraju da se društvu u ovom trenutku ne nudi alternativa koja bi bila konkurentna sadašnjoj vlasti", navode iz LDP.

 2

svet

LJUBLJANA- U pogonu je trenutno zaposleno dvanaest radnika koji će početi proizvodnju letjelica za američko tržište. 

 

svet

ZAGREB - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ove godine obilježava 50 godina rada s Hrvatskom, s kojom trenutno ima oko 50 letova tjedno.

 

svet

ZAGREB - Građani koji imaju stambene kredite u Zagrebačkoj banci, OTP-u i HPB-u, u kolovozu mogu računati na malo nižu ratu kredita.

 

svet

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je u ponedjeljak neidentificirani projektil u smjeru istoka koji je nakon nekoliko minuta leta pao u Japansko more a Japan je najavio mjere u suradnji s drugim državama radi ...

 

svet

NEW YORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale jer je OPEC-ova odluka o produljenju sporazuma o smanjenju proizvodnje do kraja ožujka iduće godine bila očekivana, dok su se neki ulagači ...

 

srbija

BEOGRAD - Osim Jovanovića, na skupštini su izabrana i tri potpredsednika Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane, kao i 170 članova Glavnog odbora.

 

svet

RIM - Od 1. siječnja 2018. Talijani više neće koristiti kovanice od jednog i dva centa, odlučio je u subotu parlamentarni odbor za financije.

 

srbija

BEOGRAD - Pretpostavlja se da je na jedan auto centar bačena eksplozivna naprava.

 

svet

TORONTO - BlackBerry je u petak objavio kako je postigao završni dogovor s Qualcommom, prema kojem će potonja tvrtka BlackBerryju uplatiti 940 milijuna dolara. 

 

svet

PJONGJANG - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Un nadgledao je testiranje novog sustava za protuzračnu borbu i naredio njegovu masovnu proizvodnju i raspoređivanje po čitavoj zemlji.

 

svet

ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna ostvareno samo 25 milijuna kuna redovnog prometa, uz blage pomake Crobexa, pri čemu su znatniji prometi ostvareni tek dionicama Valamara i HT-a.

 

svet

LONDON – Na svjetskim valutnim tržištima dolar je prema košarici valuta oslabio i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što je posljedica poruka Feda da neće žuriti s povećanjem kamatnih stopa.

 

svet

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump kazao je osobama od povjerenja među kojima je i ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Scott Pruitt kako namjerava napustiti međunarodni sporazum o klimatskim ...

 

srbija

BEOGRAD - "Postoji borba da se sačuva Zlatibor kako bi i generacije posle nas mogle da uživaju u njenim lepotama, i borba protiv želje Stamatovića da iz ličnih interesa nastavi dalje uništavanje ove planine."

 

srbija

BEOGRAD - Dačić ocenjuje i da ta odluka "šteti ugledu Srbije".

 

svet

SARAJEVO - Nesma Airlines je već objavio red letenja i ponudio na prodaju pet sedmičnih letova između dva grada, koji će se odvijati u periodu od 24. juna do 24. septembra.

 

svet

ISTANBUL - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zabranio je da se stadioni nazivaju arenama, rekavši da je to naziv iz starog Rima za mjesta na kojima su se ljudi borili na život i smrt.

 

svet

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel apelirao je na Kinu da kompanijama iz Evropske unije omogući bolji pristup kineskom tržištu kako bi mogle investirati.

 

svet

TIRANA - Albanska Nacionalna komisija za hranu objavila je kako vraća pošiljku peradi u Brazil nakon što je provjerama utvrđeno prisustvo visokog nivoa salmonele, prenose agencije.

 

srbija

BEOGRAD - New Media Team proglašena je PR agencijom godine u kategoriji malih i srednjih na sinoćnoj dodeli nagrada Priznanja, koju već dve decenije tradicionalno organizuje Društvo Srbije za odnose sa ...

 

svet

PODGORICA - Od ukupnog broja izdatih dozvola, na pojedince se odnosi 167, a na kompanije 82.

 

svet

SARAJEVO - Milionskim prometom završena je ovosedmična trgovina na Sarajevskoj berzi.

 

svet

LONDON - Dolar je u petak blago oslabio, a od valuta u fokusu danas se izdvaja britanska funta koju su pritisnuli rezultati najnovije ankete uoči skorašnjih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji.

 

svet

ZAGREB - Hrvatski robni izvoz porastao je u 2016. godini za 5,7 posto u odnosu na prethodnu godinu što je treća godina zaredom kako raste, ali sporije nego u prethodnim godinama, dok je uvoz lani ojačao za 5,5 ...

 

svet

TOKIO - Na azijskim tržištima indeksi su blago pali, dok je tečaj dolara stabilan, kao i cijena nafte koja je jučer oštro pala.

 

svet

BEOGRAD - Peking i Beograd će se povezati od septembra, kineska aviokompanija Hainan Airlines uvešće liniju između prestonica Srbije i Kine.

 

svet

ZAGREB - Uljana repica i jagode prošle godine zabilježili rekordnu proizvodnju u zadnjih 26 godina, šećerna repa bilježi najveći prirod po hektaru u zadnjih 26 godina, dok orah bilježi najmanju proizvodnju.

 

svet

BRUXELLES - Iznenadila sam se koliko je razgovarao sa svima, uključujući i sa mnom. Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio, rekla je Grabar-Kitarović.

 

svet

ZAGREB - HPB Global prodao je ovga tjedna 10.550 dionica Optima Telekoma.

 

svet

LONDON - Velika Britanija mora ostaviti vrata otvorena za najveće talente diljem svijeta ako želi da njezine tehnološke tvrtke prosperiraju, izjavio je glavni dizajner u američkom tehnološkom divu Appleu ...

 

svet

ZAGREB - Dosadašnja ravnateljica Hine dobila je tri od ukupno pet glasova članova Upravnog vijeća. 

 

srbija

BEOGRAD - Tržište akcija prekinulo je dvodnevni silazni trend beležeći blagi rast berzanskih indeksa uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 39,7 miliona RSD (0,3 miliona EUR).

 

srbija

SARAJEVO - Na današnjem trgovanju na SASE ostvaren je ukupan promet od 98.152 KM. U fokusu investitora ponovo je kotacija fondova, na kojoj je danas realizovano 66.309 KM.

 

srbija

KRAGUJEVAC - Kompanija Fiat-Chrysler automobili Srbija svečano je predstavila novi Fiat 500L u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer Aleksandar Vučić je "isprobao" novi model.

 

srbija

BEOGRAD - Uprkos spoljnim rizicima, privredni rast Srbije će do kraja godine biti povećan kako bi dostigao planiranih tri odsto

 

svet

NEW YORK - Na Wall Streetu je S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, nakon što je zapisnik s posljednje sjednice Feda pokazao da bi središnja banka uskoro mogla povećati kamatne stope, ali i da čeka nove ...

 

svet

PODGORICA - Marković će u četvrtak u Bruxellesu, gdje se održava summit NATO-a, biti za stolom s čelnicima saveza. Nekoliko dana poslije, Crna Gora će i službeno postati 29. članica, a da to nije izazvalo kaos ...

 

svet

BEČ - Ukupan prihod od premije porastao je za 5,1 posto na 1,51 milijardi eura. 

 

svet

LONDON - Nikal je jeftiniji za 2,1 posto, bakar za 0,6 posto, a željezo čak 4,7 posto što je posljedica očekivanja nižih narudžbi iz Kine.

 

svet

ZAGREB/LONDON/TRIPOLI - Britanska policija izvijestila je u srijedu da je uhitila i sedmu osobu povezanu s terorističkim napadom u Manchesteru, a obavještajni izvori, kako prenose mediji, otkrivaju da je ...

 

svet

FRANKFURT - Europska središnja banka ocijenila je u srijedu da su pritisci u financijskom sustavu eurozone i u proteklih šest mjeseci  bili blagi, upozorivši ipak na "značajne" rizike u predstojećem razdoblju.

 

srbija

BEOGRAD - "Znam da su brojna zavičajna udruženja organizovala da ljudi odu tamo i ispune svoje gradjansko pravo, ali nekorektno je povezivati korišćenje tog prava sa bilo kakvim novcem", istakao je Vulin.

 

svet

PEKING - Agencija za dodjelu kreditnih rejtinga Moody's snizila je u srijedu kreditni rejting Kine, upozorivši na očekivani rast zaduženosti u kontekstu pretpostavljenog slabljenja potencijalnog rasta u ...

 

svet

TOKIO - Na azijskim tržištima se trguje oprezno nakon što je agencija Moody′s smanjila kreditni rejting Kine, dok je dolar ponešto ojačao nakon što je nekoliko dana bio pod pritiskom.