Posle više od četiri decenije, svetski slavna umetnica Marina Abramović predstaviće svoja dela u rodnom Beogradu

 23

Muzej savremene umetnosti, uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i informisanja i lično premijerke Ane Brnabić, postigao je dogovor sa umetnicom Marinom Abramović o organizaciji njene retrospektivne izložbe u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

 

Retrospektivna izložba Marine Abramović biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu u septembru 2019. i trajaće do januara 2020. godine, što će posle 43 godine biti prva izložba umetnice u Srbiji gde je poslednji put samostalno izlagala 1975. godine, saopštila je Vlada Srbije.

 76

Pregovori sa Marinom Abramović započeti su pre više meseci, a završeni tokom posete predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kraljevini Norveškoj

 

Konceptualna umetnica Marina Abramović organizovaće retrospektivnu izložbu u beogradskom Muzeju savremene umetnosti u septembru 2019. godine. Poslednji put je samostalno izlagala u Beogradu 1975. godine.

 21

Muzej savremene umetnosti, uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i informisanja i premijerke Ane Brnabić, postigao je dogovor sa umetnicom Marinom Abramović o organizaciji njene retrospektivne izložbe u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

 13

Od septembra 2019. do januara 2020. godine. Retrospektivna izložba ostvarenja umetnice Marine Abramović biće organizovana u Muzeju savremene umetnosti na Ušću od septembra 2019. do januara 2020. godine, što će biti njen svojevrstan povratak u Srbiju, gde je poslednji put samostalno izlagala 1975. godine, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

 6

BEOGRAD: Muzej savremene umetnosti, uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i informisanja i lično premijerke Ane Brnabić, postigao je dogovor sa umetnicom Marinom Abramović o organizaciji njene retrospektivne izložbe u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.