Na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine našlo se srpsko kolo, međutim, Srbija planira da na tu listu uvrsti i pevanje uz gusle, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

 

Tradicionalna narodna igra kolo upisano je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, objavio je Etnografski muzej na svom sajtu.

 13

Kolo, tradicionalna narodna igra, upisano je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

 35

Srpsko kolo, tradicionalni narodni ples upisan je na Reprzentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovečanstva.

 2154

BEOGRAD: Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je danas na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

 

Odluku o upisu kola na Uneskovu listu doneo je 7. decembra 2017. godine Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa

 26

Srpsko kolo, tradicionalni narodni ples, upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovečanstva.

 22

Tradicionalna narodna igra je zvanično na listi nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva

 42

Kolo, tradicionalna narodna igra i izuzetno vitalan element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, upisano je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

 113

Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, prenosi Tanjug. Odluku o upisu kola doneo je Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa na svom 12. redovnom zasedanju, koje se održava na ostrvu Čedžu, u Južnoj Koreji, a odluka je objavljena i na sajtu Uneska. Tim povodom Ministarstvo kulture ističe da upis kola na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva predstavlja veliki uspeh za srpsku kulturu i doprineće u velikoj meri da ovaj segment kulturnog nasleđa postane prepoznatljiviji i vidljiviji u svetu. U…

 

BEOGRAD: Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je danas na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.