Pet frendli turizam svakodnevno doživljava sve veću popularnost.

 

Policija je pronašla mrkog medveda kako spava u ormanu u jednoj kući u američkoj državi Montani.

vest 021.rs

 

Japanska železnica saopštila je da za saobraćajni kolaps prošlog meseca na ostrvu Kjušu odgovoran puž koji je izazvao kratak spoj na železničkim instalacijama.

vest 021.rs

 

Nedavno je počeo još jedan Yulin festival na kojem je između 10.000 i 15.000 pasa mučeno, ubijeno i pojedeno.

vest 021.rs

 

Američka Savezna agencija za okeane poziva vlasnike privatnih plaža duž zapadne obale SAD da dopuste da se tu raspadaju tela uginulih sivih kitova, jer se njihovo neuobičajeno ...

vest 021.rs

 

Izgladnela polarna medvedica koja je početkom prošle nedelje primećena kako luta najsevernijim gradom na svetu, ruskim Norilskom, odvedena je u zoološki vrt u sibirskom ...

vest 021.rs

 

Jedan preslatki pas iz Italije ustanju je da istovremeno na poslužavniku posluži i šest časa šampanjca, a da ne prospe ni kap pića.

 

Jedna starica zadobila je danas lakše povrede kada ju je napao medved u blizini njene kuće u selu Vrh nad Želimljami, udaljenom oko 15 kilometara južno od Ljubljane, saopštila je ...

vest 021.rs

 

Naučnici u Škotskoj saopštili su da sive foke mogu da imitiraju zvukove ljudskih reči i pesama, uključujući numeru "Twinkle, twinkle, little star".

vest 021.rs

 

Veterinari u jednoj klinici za životinje u Bostonu iznenadili su se kada su u stomaku buldoga Mortimera pronašli 19 dečjih cucli.

vest 021.rs

 

Policajci u Alabami, na jugu Sjedinjenih Američkih Država, u ponedeljak su naišli na nesvakidašnji prizor tokom pretresa stana - vevericu drogiranu metamfetaminom.

vest 021.rs

 

Mršav polarni medved viđen je danas u sibirskom industrijskom gradu Norilsku, mnogo južnije od njegovog prirodnog staništa, saopštili su zvaničnici za hitne slučajeve tog grada.

vest 021.rs

 

Mladunče mrkog medveda ubijeno je jer je počelo previše prijateljski da se ponaša s ljudima.

 

Tužan izraz očiju pasa je, prema novim istraživanjima, posledica hiljada godina pripitomljavanja tokom kojeg su ljudi preferirali mladunce koji imaju privlačan, tužan pogled.

vest 021.rs

 

Nemački ovčari su poznati kao policajski psi zbog čega se smatraju agresivnim i ne baš prijateljski nastrojenim prema deci. Ali, ovi nam dokazuju suprotno. Svaki pas je ljubazan i ...

vest balkanspress.com

 

Zoološki vrt u Beogradu dobio je prinovu.

vest 021.rs

 147

Nenet, jedna od najstarijih zatvorenih ženki Borneo orangutana na svetu, proslavila je 50. rođendan u zoološkom vrtu u Parizu, gde živi skoro ceo svoj život.

vest 021.rs

 

Američka policija je saopštila da je žena iz savezne države Nju Hempšir optužena da je gurnula u jezero svog zlatnog retrivera i gledala kako se pas davi.

vest 021.rs

 8

Novozelandska autohtona vrsta papagaja kakapo je na rubu izumiranja zbog opasne gljivične infekcije.

 

Dve pande okoćene pre oko godinu dana u zatočeništvu u Kini, predstavljaju nadu u opstanak te vrste zbog uspeha novog načina parenja tih sve ređih životinja.

vest 021.rs

 

Većina nas misli da su delfini preslatki, zabavni i druželjubivi, što oni uglavnom i jesu, sve dok ne ostanu seksualno nezadovoljeni

vest novosti.rs

 

Najmanje 60 mrtvih foka otkriveno je na obalama Beringovog i Čukotskog mora na severozapadu Aljaske, a naučnici pokušavaju da otkriju šta je uzrok njihove smrti, saopštila je ...

vest 021.rs

 21

Čiko je šiba inu koji ima pomalo čudan ritual pre svakog obroka.

vest 021.rs

 

Dešava se i to - da čovek ujede medveda. Doduše u samoodbrani, pošto je čovek odgrizao medvedu deo jezika dok se borio za život.

vest 021.rs

 

Mačke imaju svoje načine da nam nešto saopšte, ali mi ih ponekad razumemo pogrešno i bez razloga se zabrinemo!

 7

Grupa od 14 lavova pobegla je iz rezervata i primećena je u blizini rudnika na severoistoku Južnoafričke Republike, zbog čega su lokalni zvaničnici izdali upozorenje stanovništvu.

vest 021.rs

 

Nekoliko divljih svinja preplivalo je i jutros reku sa Velikog ratnog ostrva do Novog Beograda.

vest 021.rs

 

Japan će ponovo pokrenuti komercijalni izlov kitova 1. jula u Kuširu, u Hokaidu, nakon što je vlada objavila povlačenje iz Međunarodne komisije za izlov kitova (IVC) u decembru, ...

vest 021.rs

 

Poplave u Srbiji su u Novi Beograd dovele nesvakidašnje goste.

vest 021.rs

 

Savezna Država Njujork je na putu da postane prva u SAD koja zabranjuje hirurško ukljanjanje kandži mačaka.

vest 021.rs

 

Čini se da sve više zooloških vrtova i cirkusa menja koncepte i sisteme rada.

 

Američki biolozi pokrenuli su istragu uginuća najmanje 70 sivih kitova čija su tela isplivala poslednjih mesec dana duž američke zapadne obale, od Kalifornije do Aljaske, od kojih ...

vest 021.rs

 

Eliot je devetogodišnji mačak koji zbog hroničnog rinitisa, oboljenja zbog kojeg konstantno kija, ne može pronaći dom.

vest 021.rs

 

vest balkanspress.com

 

vest balkanspress.com

 

Poslednji mužjak sumatranskog nosoroga u Maleziji je uginuo, saopštili su zvaničnici, što je udarac za napore da se sačuva kritično ugrožena vrsta u toj zemlji.

vest 021.rs

 

Društvenim mrežama kruži videosnimak na kome se vidi kako turista u istočnoj Rusiji iskače iz automobila i pokušava da priđe medvedu.

 

Ruski naučnici došli su do zaključka da populacija polarnih medveda na Arktiku raste, izjavio je direktor ruskog Instituta za ekologiju i evoluciju "Severcov" Vjačeslav Rožnov.

vest 021.rs

 

Neki od restorana Mekdonalds u Švedskoj imaju košnice za pčele na svojim krovovima, a ova inicijativa se polako širi.

vest 021.rs

 

Društvo istraživača mora "20.000 milja" iz Zadra saopštilo je da je ovog meseca sprovelo istraživanje na Elafitskim ostrvima na jugu Hrvatske i zabeležilo prvi masovni pomor ...

vest 021.rs

 

Divlje šimpanze su primećene kako uživaju u neobičnoj poslastici kornjača čije oklope razbijaju o debla drveća, rekli su naučnici.

vest 021.rs

 

Policija je uhapsila pripadnike 19 plemena, koji su tokom ispitivanja rekli da su nudili delove tela tigrova svojim božanstvima, verujući da će to udaljiti zlo od njihovih domova ...

vest 021.rs

 

Ženka beloglavog supa Dobrila, koja se prošlog proleća izlegla na liticima Uvca i poslednjih više od mesec dana bila u voalijeri u tom prirodnom staništu nakon što je avionom iz Turske vraćena u Srbiju, puštena je na slobodu u svoje matično jato na Uvcu, kažu u Fondaciji za ...

 

Napušteni psi, mačke, ali i po jedan zec, hrčak i morsko prase iz prihvatilišta za životinje "Draževac" dobili su nove vlasnike na "Beogradskom manifestu"

vest novosti.rs

 

Vlada u Bocvani saopštila je da je ukinula zabranu lova na slonove, što je odluka koja će verovatno izazvati proteste grupa za zaštitu divljih životinja.

vest republika.rs

 

Vakcina za besnilo je obavezna po zakonu svake godine, a one za zaštitu od zaraznih bolesti smanjuju rizik da vaš mezimac bude zdravstveno ugrožen.

vest republika.rs

 

Kit sa želucem prepunim plastike pronađen je mrtav na plaži na Siciliji, a to je peti takav slučaj u poslednjih pet meseci u Italiji.

vest 021.rs

 

vest republika.rs

 

Stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, posle destomesečnog lečenja i rehabilitacije u Prihvatilištu ZOO vrta "Palić", pustili su u prirodu, u selu Lebine kod Paraćina, stepskog sokola.

 

Istraživanje je trajalo punih 12 godina i dalo sjajne rezultate.

vest balkanspress.com