Tema o kojoj svi roditelji vole da raspravljaju, kako ozbiljno, tako i u šali, jeste od koga su deca nasledila inteligenciju.

 

Tamara Eklston, ćerka vlasnika Formule 1, otkrila je da je prestala da doji svoju četvorogodišnju ćerku.

vest b92.net

 

Broj žena koje su se porodile carskim rezom se gotovo udvostručio od 2000. godine, pokazalo je istraživanje.

vest 021.rs

 

Sve više žena u svetu porađa se carskim rezom - od 2000. godine taj broj je gotovo udvostručen, što stručnjaci smatraju lošom vešću.

vest mondo.rs

 

Nijedna žena ne želi da se uda za maminog sina. Jesu li svi muškarci mamini sinovi i ko dobija bitku – žena ilil majka? O tome su na simpatičan, ali i konstruktivan način ...

vest prva.rs

 

Veza između majke i deteta se formira puno pre rođenja, te neka istraživanja tvrde da dete može da oseti psihološko stanje majke.

vest 021.rs

 

Skoro sve žene žele da odmah nakon porođaja vrate liniju koju su imale pre trudnoće pa se veoma često dešava da pre vremena počnu sa vežbama koje mogu da opterete njihovo postporođajno telo.

 2

Između dva i dva i po odsto beba tokom prvih šest meseci života postaje preosetljivo na proteine kravljeg mleka

vest b92.net

 

Savremena žena pored toga što je zaposlena i radi minimum 8 sati dnevno, ona je i domaćica i majka i supruga što predstavlja veliko opterećenje.

vest prva.rs

 

Tema o kojoj svi roditelji vole da raspravljaju, kako ozbiljno, tako i u šali, jeste od koga su deca nasledila svoju inteligenciju

vest novosti.rs

 

Deci mlađoj od šest godina ne bi trebalo davati kapi za nos, a deca do 12 godina mogu ih koristiti samo u slučajevima kada je to zaista neophodno, upozoravaju lekari.

vest mondo.rs

 

Predstavljamo vam samo neke priče koje su nam govorile naše bake, a vi procenite ima li istine u njima:

vest prva.rs

 

Roditeljska uloga nije nimalo laka, pa uopšte ne čudi što su roditelji na početku toliko zabrinuti.

 

Dojenje u Srbiji je čini se i dalje tabu tema, a sudeći prema statistikama nezavidan broj beba dobija majčino mleko u prvim mesecima života.

vest b92.net

 

Ako je "odvajanje" dece od telefona ili računara za vas svakodnevna borba, evo plana koji bi u tome mogao da vam olakša.

vest mondo.rs

 

Prema podacima UN, žene i devojčice čine gotovo polovinu od 285 miliona ljudi koji su tokom 2017. godine prelazili međunarodne granice kako bi izbegli opasnost u sopstvenoj zemlji ...

vest b92.net

 

Nasilje je problem sa kojim se suočavaju devojčice širom sveta, a činjenica da se to toleriše samo pogoršava situaciju.

vest mondo.rs

 

Vaš adolescent je opet ustao na levu nogu? Grdite ga, jer je iz škole došao nervozan, a neće da vam kaže zbog čega? Odgovara vam drsko na svaku reč? Da, tinejdžeri to rade

vest novosti.rs

 

Koje su prednosti koriščenja interneta, koje opasnosti vrebaju i šta sve digitalna pismenost podrzumeva, naučili su đaci prvaci Osnovne škole "Laza Kostić" tokom radionice koju je organizovao UNICEF.

 

Pročitajte, pa se zahvalite kome treba.

vest mondo.rs

 

vest prva.rs

 

Ukoliko dobijete preporuku za protezu, potrudite se da dete ubedite da bude dosledno u nošenju, jer će samo tako stvarno korigovati krivine

vest novosti.rs

 

Mladi kreativci koji se priključe "Vozu želja" - konkursu čiji je cilj jačanje dobrih odnosa Rusije i Srbije, mogu da osvoje vredne nagrade. Petu godinu zaredom kreativno ...

vest b92.net

 

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži koji pošalju ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl [email protected]

vest b92.net

 

Ponosna mama i poznata glumica, podelila je prvu fotografiju svoje ćerkice.

 

Uspavljivanje dece, kupovina namirnica i pripremanje hrane samo su neke od stvari zbog kojih su roditelji svakodnevno izloženi stresu.

vest mondo.rs

 

Fotografkinja iz Finske Reka Njari našla se na meti kritike da želi da pretme muškarce tako što javno doji svoju ćerku.

vest prva.rs

 

Istraživanja najčešće potvrđuju dileme da li deca blizanci kasnije progovore od svojih vršnjaka

vest novosti.rs

 

Da li se u vaspitavanju dece sve može rešiti razgovorom ili je nekad neophodbna i čuška?

vest prva.rs

 

Kira Najtli žestoko kritikovala vojvotkinju Kejt Midlton zbog toga što postavlja nerealna očekivanja o porođaju! A ima ponešto da kaže i o muškarcima...

vest mondo.rs

 

Parovi koji pokušavaju da začnu dete prirodnim putem trebalo bi da razmisle o ovim savetima naučnika.

 

Dok roditelji insistiraju da se u vrtićima obezbede obroci bez mesa, pedijatri tvrde da je ono neophodno za pravilan razvoj deteta. Meso ne može da bude efikasno zamenjeno ...

vest novosti.rs

 

Bebe rođene sa velikom glavom su inteligentnije i imaju veće šanse da žive uspešnijim životom

vest prva.rs

 

Da li su i vas nekada svrstali u kategoriju "loših" mama, jer ste u parku izvadili kupljenu teglicu sa ručkom za svoju bebu?

vest b92.net

 

Da biste dete odvikli od grickanja noktiju, morate biti strpljivi i imati razumevanja. Biće vam potrebno nežnosti i vremena, ali ćete uspeti.

vest mondo.rs

 

Pored toga što se veruje da će imati talenat za sport, ove bebe imaju i niz drugih zanimljivih prednosti, pokazala su istraživanja.

vest prva.rs

 

Fotografkinja iz Finske Reka Njari optužena je u javnosti kako pokušava da preotme muškarce tako što je dojila svoje dete.

 

Zašto je dobro da deca uče strane jezike: Stimulišu se razvoj i funkcije mozga, jača se memorija, dete je kreativnije, sposobnije da obavlja više zadataka u isto vreme i ...

vest novosti.rs

 

Šta i kada tinejdžeri prećutkuju svojim roditeljima? Koliko je opasno kad sami pokušavaju da reše problem kom nisu dorasli? Niz je pitanja u ovom osetljivom uzrastu i neretko ...

vest b92.net

 

Među osnovnica se pojavila nova veoma brutalna igra Cimka. Pravila igre su takva da jedno dete stoji u centru, dok ga njegovi vršnjaci, drugari okružuju i udaraju ukoliko se samo ...

vest prva.rs

 

Ukoliko pokušavate da ostanete u drugom stanju, obratite pažnju i na ovo.

vest mondo.rs

 

Svaki roditelj će reći da ne pravi razliku između dece. I jedno i drugo i treće, koliko god da ih ima, voli podjednako

vest prva.rs

 

Sve više dece pati od poremećaja sna, a naučnici taj problem povezuju s gotovo neizostavnim korišćenjem društvenih mreža i digitalnih uređaja, neposredno pre spavanja.

 

Nakon što se internetom proširio video snimak devetogodišnjeg dečaka kako se tetovira, policija je rešila da se pozabavi ovim slučajem i kazni neogovorne roditelje.

vest b92.net

 

Žene kada postanu majke često se nađu na meti raznih kritika i diskriminacija, ali čini se da ništa ne može tako da iznervira ženu kao kada je zbog dojenja uporede s kravom.

vest b92.net

 

Sve veći broj dece ima problem sa spavanjem, a stručnjaci kažu da su razlog za to pametni telefoni i društvene mreže.

vest mondo.rs

 

Svima ponekad treba malo mira i tišine, a ako je u kući gužva, kupatilo je ponekad jedino mesto na kojem možete da se sakrijete, bar na neko vreme.

vest mondo.rs

 

U matičnoj službi u Nišu procenjuju da će ove godine biti 10 odsto brakova više u odnosu na prošlu godinu, a razlog je, veruju, i veća zaposlenost u tom gradu.

vest mondo.rs

 

Matematičarka Nela Milošević upozorila da bi disbalans u broju rođenih dečaka i devojčica mogao da dovede do problema nedostatka partnera suprotnog pola u Crnoj Gori.

 

Deca uzrasta od osam do 11 godina koja uz ekran provode manje od dva sata na dan postižu bolje rezultate na testovima mentalnih sposobnosti, uz uslov da spavaju devet do 11 sati, ...

vest 021.rs