Izabrao sam Monako pošto verujem u ovaj projekat i daću sve od sebe da ostvarimo ciljeve. Došao sam sa namerom da dokažem svoj kvalitet i sa željom da dostignem viši nivo - rekao je Ben Jeder

 

Francuski napadač Visam Ben Jeder prešao je iz Sevilje u Monako u transferu vrednom 40 miliona evra, potvrdio je klub iz Kneževine. Monako je aktivirao otkupnu klauzulu za 29-godišnjeg fudbalera i potpisao ugovor na pet sezona.

 

MONTE KARLO: Francuski napadač Visam Ben Jeder prešao je iz Sevilje u Monako u transferu vrednom 40 miliona evra, potvrdio je klub iz Kneževine.

 

Dosadašnji fudbaler Sevilje Visam Ben Jeder potpisao je petogodišnji ugovor sa Monakom.

 

Monako je aktivirao otkupnu klauzulu za 29-godišnjeg fudbalera i potpisao ugovor na pet sezona

 

Anri Onjekuru, Visam Ben Jeder i Olga Dementeva su pojačali klub, dok je Roni Lopez napustio Kneževinu

 

Danas je i zvanično potvrđeno, Visam Ben-Jeder je novi fudbaler Monaka! Francuz je plaćen četrdeset miliona evra, u svoju domovinu se vraća posle tri godine gde je već nastupao za Tuluz. Dvadesetdevetogodišnji napadač bi trebao da bude naslednika Radamela Falkaa koji je blizu napuštanja "kneževa" Tu se nije završila saradnja Sevilje i Monaka, klub sa "Ramon Sančez Pishuana" je doveo Ronija Lopeza. Mladi Portugalac je bio član Monaka od 2016. godine pre toga je bio akademac Mančester Sitija, ali nije dobio šansu da nastupa na "Etihadu".  Igra na poziciji desnog krila, još uvek nije poznato koliko je Sevilja platila za usluge ofanzivca.

 

Monako i Sevilja "razmenili" napadače, u odvojenim transferima, što je sve popularniji biznis model klubova, verovatno i zbog "sređivanja knjiga" i finansijskog fer-pleja.