Fudbal je sve manje posvećen lepoti igre i sve više usmeren novcu, a najnovija odluka FIFA to bez sumnje potvrđuje.  The post FIFA GUBI KOMPAS: Ovaj potez je u uništio Svetsko prvenstvo! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

 2

Fudbal više nikada neće biti ono što je nekada bio. FIFA radi na tome da degradira Svetsko prvenstvo kvalitetom, gledaćemo države na Mundijalu koje u normalnim dosadašnjim okolnostima ne bi imale šanse da se plasiraju na završni turnir. Pisali smo vam da će danas zasedati odbor FIFA i da će doneti jednu od najbitnijih odluka koja će biti objavljena u junu, a to je da na Svetskom prvenstvu već u Kataru 2022. godine bude 48 timova. To se i desilo, a pored toga će najverovatnije još minimum jedna zemlja organizovati Mundijal pored Katara. Odavno je već odlučeno da se Mundijali 2026. i 2030. godine igraju sa po 48 reprezentacija. Biće lakše plasirati se na Svetsko prvenstvo, ali nije to poenta...

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) donela je odluku o nastanku novog takmičenja koje će zameniti sadašnje Svetsko klupsko prvenstvo.

 

Fifa je zvanično počela da razmatra mogućnost da Svetsko prvenstvo u Kataru ima 48 timova. Osnovna ideja je da se kao organizator pridoda još jedna zemlja Persijskog zaliva.