Golden Stejt Voriorsi su preživeli, dobili su petu utakmicu u Torontu, u finalnoj seriji koja je obeležena brejkovima. Šesti meč igra se u Ouklendu u večeri između petka i subote, trenutno je 3:2 u seriji za Reptorse. Peti meč rešen je rezultatom 106:105 u korist aktuelnih šampiona, "Ratnici" su u finišu serijom trojki preokrenuli rezultat i slavili. Ipak, moglo je sve da bude drugačije. Naime, NBA se oglasio zvaničnim saopštenjem, sudije su napravile grešku na 49 sekundi do kraja utakmice. U pitanju je bio duel DeMarkusa Kazinsa i Marka Gasola pod košem Voriorsa, došlo je do kontakta, Španac je pokušao da položi loptu u koš, nije uspeo. U tom trenutku je na snazi bio rezultat 106:103 u korist Golden Stejta. Kasnije su postigli još dva poena, da je Gasol dobio bacanja i realizovao dva, Toronto bi najverovatnije trijumfovao, dok bi i sa jednim pogođenim bili u prilici da izbore produžetak. Iz NBA su rekli da je sudija pogrešio št

 

NBA liga je saopštila da je Toronto oštećen u petoj utakmici finalne serije plej-ofa protiv Golden Stejta.

 

Toronto Reptorsi oštećeni u u završnici pete utakmice velikog finala sa Golden Stejt Voriorsima, saopšteno je iz NBA lige.

 

Sve je moglo da bude drugačije u petoj utakmici NBA finala da su sudije videle ono što su njihovi nadređeni uočili u završnim momentima video-analize duela Toronto Reptorsa i Golden Stejt Voriorsa.