Srbija neće imati prijavljene na NBA draftu ove sezone, prenose "Novosti". Bilo je najavljeno da ćemo imati čak šestoricu zainteresovanih za NBA draft, ali od toga neće biti ništa pošto su svi do jednog povukli prijave iz razloga što se ne očekuje da budu izabrani, ili se očekuje slabije mesto na draftu. Boriša Simanić iz Crvene zvezde, Andrija Marjanović i Nikola Mišković iz Mega Bemaksa, Zoran Paunović iz FMP i Dalibor Ilić iz Igokee su povukli svoje prijave. Postoji mogućnost da na draftu bude pročitano ime Vanje Marinkovića koji je izlazno godište i kojem nije potrebno da se prijavi na draft. Ono što se očekuje jeste da košarkaši Mega Bemaksa Goga Bitadze i Adama Mokoku budu na draftu, a gruzijski centar bi mogao da bude i najbolje plasirani evropski košarkaš.

 

Nedelju dana uoči NBA drafta prijave je povuklo čak 47 igrača, a među njima se nalaze i petorica srpskih košarkaša.

 

Za predstojeći NBA draft, na kome će klubovi iz najjače lige sveta birati pojačanja 20. juna u Bruklinu, prijavila su se najpre čak osmorica srpskih košarkaša, ali su šestorica odustala.

 

Odluku o povlačenju doneli su Boriša Simanić, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Zoran Paunović i Dalibor Ilić

 

Boriša Simanić, kao i još četvorica srpskih mladih košarkaša, povukli su se sa NBA drafta za koji su se bili prijavili. Na draftu neće biti prijavljenih košarkaša iz Srbije, a Blic prenos da su Filip Stanić, Nikola Mišković i Andrija Marjanović (Mega Bemaks), Dalibor Ilić (Igokea), Zoran Paunović (FMP) i Boriša Simanić (Crvena zvezda) odlučili d...