Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije navodi se da je u Kruševcu uhapšen tridesetogodišnjak, osumnjičen da je u nedelju uveče naneo lakše telesne povrede državljaninu Senegala, inače fudbaleru Napretka. "Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, protiv osumnjičenog će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu", navodi se na sajtu MUP. Fudbaleri Napretka Ibrahima Ndijae i Samjuel Baha Regis napadnuti su u nedelju oko 19 časova ispred "Pionirskog parka" u Kruševcu. Superligaš iz "Lazarevog grada" potvrdio je da je došlo do napada i saopštio da je Ndijae dobio udarac po potiljku, ali da se nakon ukazane pomoći dobro oseća.

 

Fudbaleri kruševačkog Napretka Ibrahima Ndijae (24) i Samjuel Baha Regis (22) napadnuti su prethodne večeri u "Pionirskom parku" u Kruševcu. Radio televizija Srbije prenela je da je grupa huligana prvo verbalno, a potom i fizički nasrnula na Senegalca i Kamerunca, a deblji kraj je izvukao Ndijae koji je prošao sa teškim telesnim povredama. U izveštaju se navodi da su huligani u napadu koristili metalne šipke, kao i da policija u Kruševcu intenzivno radi na identifikaciji vinovnika ovog nemilog događaja. Nažalost, ovo nije prvi put da se u Srbiji događaju napadi na tamnopute fudbalere. Svi se sećaju problema koje je bivši fudbaler Borca Majk Tamvanjera imao sa huliganima, a baš je u Kruševcu 2012. godine došlo do rasističkog ispada na utakmici mladih reprezentacija Srbiije i Engleske. Verbalni vid rasnog nasilja istrpeo je i bivši fudbaler Partizana Everton Luiz koga su navijači Rada vređali na utakmici odigranoj početkom 2017. godine.

 

U policiji navode da pripadnici MUP-a Kruševac intenzivno rade na utvđivanju identiteta učesnika i svih činjenica i okolnosti događaja, te da su o događaju obavešteni osnovno i više tužilaštvo u Kruševcu. Mediji su ranije danas preneli da su dvojicu tamnoputih fudbalera Napretka Senegalca Ibrahima Ndijajea i Kamerunca Samjuela Baha Regisa napali za sada nepoznati počinioci. "Ndijaje je rekao da su ih vređali, ali ne na rasnoj osnovi, da oni nisu odgovarali na provokacije i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibrahima sa leđa i naneo mu lakše telesne povrede", rekla je portparolka Napretka Valentina Vasić je za Radio televiziju Srbije. Policija je, kako je navela, odmah došla na teren, a fudbaleri su prebačeni u Hitnu pomoć na pregled. Ibrahim Ndijaje je bio na Hirurgiji kako bi se obavila potrebna snimanja i isključile ozbiljnije povrede. "On je fizički dobro, odmara, ali psihički nikada više neće biti dobro u ovom gradu i