Hrvatska vlada održala je danas u Zagrebu sednicu na koju su svi članovi došli u dresovima hrvatske fudbalske reprezentacije. Premijer Andrej Plenković čestitao je fudbalerima koji se pobedom nad Engleskom plasirali u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, ocenivši da se radi "o fascinantnom uspehu koji je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske", prenela je Hina. Plenković je uz čestitke rekao i da su se s Hrvatskom identifkovali brojni prijateljski narodi i susedne zemlje koje u tome vide uspeh "koji govori o snazi zemlje koja nije baš velika zemlja, ali ima veliko srce, hrabrost, entuzijazam i ove mladiće koji su otišli korak dalje od briljantne 1998. sa Ćirom Blaževićem".

 

Jutro posle pobede fudbalske reprezentacije Hrvatske nad Engleskom u polufinalu Svetskog prvenstva (2:1, posle produžetaka) sednica Vlade Republike Hrvatske nije se odvijala kako je to inače slučaj.

 

Premijer Andrej Plenković čestitao je fudbalerima koji se pobedom nad Engleskom plasirali u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, ocenivši da se radi "o fascinantnom uspehu koji je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske".

 

Hrvatska vlada održala je danas u Zagrebu sednicu na koju su svi članovi došli u dresovima hrvatske fudbalske reprezentacije.Premijer Andrej Plenković čestitao je fudbalerima koji se pobedom nad Engleskom plasirali u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, ocenivši da se radi "o fascinantnom uspehu koji je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske", prenela je Hina.Plenković je uz čestitke rekao i da su se s Hrvatskom identifkovali brojni prijateljski narodi i susedne zemlje koje u tome vide uspeh "koji govori o snazi zemlje koja nije baš velika zemlja, ali ima veliko srce, hrabrost, entuzijazam i ove mladiće koji su otišli korak dalje od briljantne 1998. sa Ćirom Blaževićem".