Istragom je utvrđeno da se u letelici nastradalog vlasnika fudbalskog kluba Lester pokvario sistem za upravljanje.

 

Kako je navedeno, pokvario se deo sistema za upravljanje, zbog čega je helikopter nekontrolisano skrenuo desno, pre nego što se okrenuo i srušio

 

Helikopter u kome su poginuli vlasnik fudbalskog kluba Lester i još četiri osobe srušio se zbog mehaničkog kvara, saopštili su istražitelji.

 

Helikopter u kome su poginuli vlasnik fudbalskog kluba Lester i još četiri osobe srušio se zbog mehaničkog kvara, saopštili su danas istražitelji.Kako je navedeno, pokvario se deo sistema za upravljanje, zbog čega je helikopter nekontrolisano skrenuo desno, pre nego što se okrenuo i srušio. Nesreća se dogodila 27. oktobra, na parkingu ispred stadiona Lestera, po završetku utakmice sa Vest Hemom. Poginuli su vlasnik Lestera Višaj Šrivadanapraba i još četiri osobe. Istražitelji su detaljno pregledali kontrolni sistem helikoptera, a istraga se nastavlja.

 

 

Stravična nesreća, u kojoj je 27. oktobra nedaleko od stadiona "King Pauer" poginuo vlasnik Lestera Vičaj Šrivadanapraba, zavio je celo Ostrvo, ali i Evropu u crno.

 

Kako je navedeno, došlo je do kvara dela sistema za upravljanje, zbog čega je helikopter izgubio kontrolu i pao. Poginuli su vlasnik kluba Šrivadanapraba i još četiri osobe

 

Uzrok pada helikoptera u kome je stradao vlasnik Lestera Višaj Šrivadanapraba je otkazivanje mehanizma koji je povezivao upravljače u kokpitu sa elisom na repu, pokazala je istraga.