Muškarac sa nemačkim i ruskim državljanstvom planirao je da "zgrne" milione evra na padu vrednosti Borusijinih deonica, nakon napada na klupski autobus.

 4

Govorilo se da je u pitanju terorizam sa političkom pozadinom, ali napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund pred prvi meč četvrtfinala Lige šampiona zapavo je bio podli plan jednog čoveka - ne bi li zaradio na berzi.

 16

Kako prenose nemački mediji, policija je uhapsila muškarca osumnjičenog za bombaški napad na autobus Fudbalskog kluba Borusija Dortmund.

 1

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

 1

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus sa nemačkim državljanstvom.

 

Fudbaler Borusije Dortmund Mark Bartra oporavlja se posle operacije ruke koja mu nje slomljena u bombaškom napadu.

 1

Sergej V. (28), osumnjičen za napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund, imao je isključivo finansijski motiv za svoj čin, kažu nemački tužioci. Prema podacima s berze, opkladu je dobio, jer je neposredno nakon eksplozije vrednost deonica pala za oko pet odsto i još se nije oporavila.

 

Delovalo je, čak je i sve ukazivalo na to, da iza terorističkog napada na autobus sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda stoje militantne islamističke organizacije. Međutim,  došlo je do novog zapleta. A možda i raspleta. Nemačka policija noćas je uhapsila ruskog državljanina Sergeja V. (28) zbog osnovane sumnje da je organizovao teroristi...

 231

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

 

Nemačka policija uhapsila je 26-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je izveo bombaški napad na autobus sa članovima kluba Borusije Dortmund, saopštili su danas nemački tužioci uz navode da je njegov motiv bio finansijski, a ne teroristički. Savezni nemači tužioci naveli su da je Nemac ruskog porekla, identifikovan samo kao Sergej V, uhapšen danas u kvartu Tubingen. Uhapsili su ga pripadnici specijalnih policijskih snaga. Kako su naveli on je osumnjičen da je delovao iz finansijskih razloga i spekulisao da će vrednost deonice Dortmunda da padne posle napada. Igrač Borusije Dortmund i policajac povredjeni su u eksploziji 11. aprila dok je autobus prevozio igrače ka stadionu za utakmicu sa AS Monakom. Istražitelji su na licu mesta pronašli beleške u kojima za napad odgovornost preuzima Islamska država, ali su doveli u pitanje njihovu autentičnost.

 

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Dortmundu.

 60