Barselona Svetislava Pešića poražena je u Evroligi od ekipe Budućnosti, a naš trener rešio je da posle meča stane u odbranu Aleksandra Džikića, šefa struke "đetića".

 

Trener Barselone počeo je konferenciju za novinare na neuobičajen način - monologom na temu odnosa crnogorskih novinara prema Aleksandru Džikiću.

 

To što je Budućnost pobedila Barselonu u Evroligi sa 67:64 je jedno, a kako je trener poraženog košarkaškog giganta, naš proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić, branio kolegu Aleksandra Džikića je posebna priča.

 

Barselona je večeras u Podgorici pretrpela peti poraz u Evroligi, ali njen trener, legendarni Svetislav "Kari" Pešić osetio je potrebu da održi lekciju domaćim novinarima zbog odnosa prema treneru crnogorskog tima. "Zamisli toga bezobrazluka... Čovek koji vam je doneo titulu posle 17 godina, vi biste njega da menjate posle dve izgubljene utakmice u Evroligi". počeo je Kari priču čim je ušao u pres salu Morače, posle 40 minuta čekanja. "Da nije pobedio u Baru vi biste ga promenili. Ne gazda, nego vi što operišete... Sve znate, samo ne znate da operišete. Terate trenera posle dva poraza u Evroligi, je li vas sramota?", upitao je Pešić. Posle toga se prešlo na zvanični deo, ali Kari je nastavio da hvali Aleksandra Džikića. "Svaka čast Budućnosti, svaka čast kolegi Džikiću, preživeo je onda kada je javnost neopravdano tražila njegovu smenu nakon nekoliko uvodnih poraza. Izuzetan je trener, zaslužio je poverenje", rekao je Pešić. Budućnost