Fudbalski klub Crvena zvezda oglasila se saopštenjem povodom kazne koju je evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla zbog navodnog rasističkog skandiranja navijača i blokiranih prolaza, zbog čega će crveno-beli morati da odigraju dve evropske utakmice pred praznim tribinama.

 12

BEOGRAD: Fudbalski klub Crvena zvezda najavio je da će uložiti žalbu na odluku UEFA da suspenduje stadion “Rajko Mitić” na dve utakmice u Evropi, ali i upozorio da dalji ispadi mogu da donesu izbacivanje iz međunarodnih takmičenja.

 

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je danas sa dve utakmice igranja u Evropi pred praznim tribinama zbog ponovljenih prekršaja na utakmici sa Suduvom. Crveno-beli su kažnjeni zbog rasizma ali i zbog blokiranog stepeništa na tribinama, a disciplinski organi UEFA nisu zaboravili da se šampion Srbije nalazio pod uslovnom kaznom. "Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru", navodi se u saopštenju Crvene zvezde dostavljenom medijima. Šampion Srbije kažnjen je početkom godine zatvaranjem stadiona ali je nakon žalbenog procesa dobio uslovnu kaznu koja je danas aktivirana. "Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju b

 

Fudbalski klub Crvena zvezda uložiće žalbu na odluku UEFA da zatvori stadion "Rajko Mitić" za dve naredne evropske utakmice crveno-belih.

 

Fudbalski klub Crvena zvezda naredne dve utakmice u nekom od evropskih takmičenja igraće pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" zbog zbog rasističkih parola i blokiranog stepeništa na utakmici sa Suduvom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa).Disciplinska komisija evropske kuće fudbala kaznila je crveno-bele i sa 72.000 franka, a Zvezda ima pravo žalbe na odluku Uefe.Crveno-beli će tako baraž meč za ulaz u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja igrati pred praznim tribinama, kao i sledeći duel kao domaćin.

 

Fudbalski klub Crvena zvezda najavio je da će uložiti žalbu na odluku Uefe da suspenduje stadion "Rajko Mitić" na dve utakmice u Evropi, ali i upozorio da dalji ispadi mogu da donesu izbacivanje iz međunarodnih takmičenja.

 1

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je od strane UEFA pa će tako ustati uskraćen podrške na dva naredna meča u Evropi. Iz Ljutice Bogdana su se oglasili povodom toga...

 

Reagujući na kaznu koju je izrekla UEFA, crveno-beli su saopštili da će razmotriti mogućnost žalbe. "Ako se ovo ponovi - izbaciće nas iz takmičenja!"

 

Fudbalski klub Crvena zvezda naredne dve utakmice u nekom od evropskih takmičenja igraće pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" zbog zbog rasističkih parola i blokiranog stepeništa na utakmici sa Suduvom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa).