Tog 13. avgusta 2003. godine Goraždevac su zaparali zvuci rafalne paljbe i jecaja roditelja. Grupa od pedesetoro srpske dece kupala se u reci Bistrici, kada je iz obližnje šume na njih ispaljena kiša metaka...

 

Sećanje na 16 godina od stradanja srpske dece na reci Bistrici u Goraždevcu obeleženo je danas minutom ćutanja u spomen-sobi Kosmetske žrtve u palati Beograd u prisustvu predstavnika porodica stradalih, Vlade Republike Srbije, verskih zajednica, generalštaba Vojske Srbije i ambasade Ruske federacije.

 

U Goraždevcu je danas obeležena 16. godišnjica od stradanja srpske dece na reci Bistrici, kada su još uvek nepoznati počinioci iz automatskog oružja pucali i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakić (12), dok je četvoro srpskih tinejdžera tada teško ranjeno.

 

U znak sećanja na ubijene u Goraždevcu kada je pucano iz automatskog oružja na decu koja su se kupala u reci Bistrici, održan je pomen i paratos u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice. Pre 16 godina ubijeni su devetnaestogodišnji Ivan Jovović i dvanaestogodišnji Pantelija Dakić. Četvoro je teško ranjeno.

 

U Goraždevcu je obeležena 16. godišnjica od stradanja srpske dece na reci Bistrici, kada su još uvek nepoznati počinioci iz automatskog oružja pucali i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakić (12), dok je četvoro srpskih tinejdžera tada teško ranjeno, piše portal Kosovo onlajn.

 

Povodom godišnjice zločina u Goraždevcu oglasila se Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

 

U Goraždevcu je obeležena 16. godišnjica od stradanja srpske dece na reci Bistrici