Urednik portala Tangosix Petar Vojinović rekao je za N1 da sve informacije ukazuju na to da je tehnički problem bio uzrok blokade kočnica i pucanja guma na egipatskom avionu pri sletanju na beogradski aerodrom. Kaže i da je uklanjanje aviona s piste trajalo toliko dugo zbog kompromisa aerodroma i aviokompanije kako letelica ne bi bila oštećena.

 1

Uzrok incidenta na beogradskom aerodromu, kada su se avionu "EgyptAir-a" zapalila sva četiri točka, bilo je nepravilno sletanje prilikom neposrednog dodira, piše portal "TangoSix".

 

Zbog privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za poletanje i sletanje, svi avioni Er Srbije preusmereni su na okolne aerodrome u regionu.

 

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu svi letovi odloženi su jutros na dva sata, a avioni koji bi trebalo da slete su preusmereni.

 

Na aerodromu "Nikola Tesla" od jutros nema ni poletanja ni sletanja, a svi dolazni letovi su preusmereni na okolne aerodrome u regionu.

 

Avion egipatske kompanije koji je noćas sleteo na beogradski aerodrom i zbog kvara blokirao pistu uklonjen je, a aerodrom se otvara u 11 sati.

 

Iz uprave aerodroma oglasili su se saopštenjem i otkrili razloge potpune pometnje.

 

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ostaće do daljeg zatvoren za poletanja i sletanja, pošto je avion egipatske kompanije zbog pucanja gume ostao na pisti. Prema rečima izvršnog direktora aerodroma Žarka Suvačarova, aerodrom je pokrenuo sve mere i postupke za vanredne situacije radi uklanjanja aviona "Egiptera", a vazduhoplovi drugih kompanija preusmeravaju se na aerodrome u susednim državama u regionu.

 

Avion tipa "boing 737-800" egipatske kompanije "Idžipt er" sleteo je zbog tehničkih porblema u 4.11 na beogradski aerodrom. Trenutno nema poletanja ni sletanja sa Aerodroma "Nikola Tesla".