Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru, saopštila je danas Uprava carine.

 2

Na ulazu graničnog prelaza Gradina, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i municije, sakrivenih u jednom kamionu.

 

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Gradina, prema Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i municije, sakrivenih u kamionu, saopštila je danas Uprava Carina.

 

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru, saopštila je danas Uprava carine. Otkriveno je 80 cevi za vazdušne puške ''Grizli 83-2'' kalibra 5,5mmi, ''Grizli striker'' kalibra 4,5mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja ''Zoraki'' kalibra 9mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih nišana, navodi se u saopštenju. U saopštenju se navodi da je oružje otkriveno noćas u kamionu novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao dvadesetsemogodišnji Kruševljanin prevozeći konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori. Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu osim robe koju transportuje, vozač je odgovorio odrično. Kamion je potom upućen na kontrolu mobilnim skenerom kojim su uočene nepravilnosti u zadnjem delu tovarnog prostora prikolice. Zbog toga su carinici sprove

 8

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru.