Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja, koji predviđa zajedničku rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb. Memorandum je potpisan u Palati Srbija u prisustvu ministarke za evropske integracije Srbije Jandranke Joksimović. Pruga je…

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja, koji predviđa zajedničku rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb. Memorandum je potpisan u Palati Srbija u prisustvu ministarke za evropske integracije Srbije Jadranke Joksimović.

 

Srbija i Hrvatska potpisaće u Beogradu protokol o rekonstrukciji pruge Beograd - Zagreb duge 412 kilometara, na Koridoru 10. Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije da će delegacija Hrvatske, sa hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem na čelu, doći u Beograd 9. marta.

 

Rekonstrukcijom pruge Beograd - Zagreb skratićemo putovanje vozom za više od 3h, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Predstavnici srpskog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i hrvatskog Ministarstva pomorstva, saobraćaja i infrastrukture sastaće se u petak u Beogradu i to će biti prvi takav sastanak posle više od 20 godina.