Narodna banka Srbije (NBS) najavila je danas da će brojnim aktivnostima namenjenim mladima svih uzrasta od 12. do 16. marta obeležiti Svetsku nedelju novca.

 

LjUBLjANA: Narodna banka Srbije nije dala "zeleno svetlo" AIK banci za preuzimanje slovenačke Gorenjske banke, izveštava agencija STA.

 

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom.

 

Banke, suočene sa sudskim presudama po kojima nisu imale pravo da od klijenta naplate trošak obrade kreditnog zahteva, kao da polako počinju da odustaju od te prakse u novim ugovorima. O tome svedoče najnovije reklame za kredite, bilo da je reč o keš, refinansirajućim ili stambenim zajmovima. Erste banka je, na primer, oglasila ponudu kredita za refinansiranje bez obrade kreditnog zahteva, Inteza banka ima akcijsku…

 

LjUBLjANA – Narodna banka Srbije nije dala „zeleno svetlo” AIK banci za preuzimanje slovenačke Gorenjske banke, izveštava agencija STA. Slovenačka agencija navodi da je tu informaciju dobila u centralnoj banci Srbije. To znači da AIK banka, koja već ima blizu 21 odsto vlasničkog udela u banci u Kranju, neće moći da kupi još 37,6 vlasničkog udela o čemu se dogovorila sa najvećim vlasnikom Gorenjske banke, kompanijom…