U bilateralnim susretima sa kolegama iz Belorusije i Kazahstana, istaknuti su dobri i prijateljski bilateralni odnosi.

 

Na marginama 25. ministarskog saveta OEBS-a, koji se održava u Milanu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa svojim kolegama iz Belorusije i Kazahstana.

 

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je Srbija zabrinuta da bi Albanija mogla da iskoristi poziciju predsedvajućeg OEBS tokom 2020. godine za promociju nezavisnosti Kosova i uključivanje njihovih predstavnika u neformalne segmente rada te organizacije.

 

Srbija je zabrinuta da bi Albanija mogla da iskoristi poziciju predsedvajućeg Oebsa tokom 2020. godine za promociju nezavisnosti Kosova i uključivanje njihovih predstavnika u neformalne segmente rada te organizacije, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje u četvrtak i petak na 25. ministarskom savetu OEBS-a koji se održava u Milanu

 

Na marginama 25. ministarskog saveta OEBS-a koji se održava u Milanu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić realizovao je bilateralne susrete sa svojim kolegama, ministrima spoljnih poslova država učesnica OEBS-a.

 

Na marginama 25. ministarskog saveta OEBS-a koji se održava u Milanu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić realizovao je bilateralne susrete sa svojim kolegama

 

Srbija je zabrinuta da bi Albanija mogla da iskoristi poziciju predsedvajućeg OEBS tokom 2020. godine za promociju nezavisnosti Kosova i uključivanje njihovih predstavnika u neformalne segmente rada te organizacije, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 

Nije tajna da su pozicije Srbije i Albanije, u vezi sa pitanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, dijametralno suprotne -izjavio je Dačić