Ambasadori SAD u Beogradu, Prištini i Tirani reagovali su povodom izjava o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova, ocenjujući ih kao "neoprezne". Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi okarakterisao je izjave o mogućem ujedinjenju Kosova i Albanije kao neoprezne.

 

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je da su SAD protiv neopreznih priča o ujedinjenju Kosova i Albanije.

 1

Američki ambasador na Kosovu, Greg Delavi, izjavio je da su SAD protiv neopreznih priča o ujedinjenju Kosova i Albanije.

 

PRIŠTINA - Ambasador Sjedinjnih Američkih Država Greg Delavi okarakterisao je danas izjave o mogućem ujedinjenju Kosova i Albanije kao neoprezne. Američka administarcija podržava suverenitet Kosova i Albanije, ali mi smo protiv neopreznih priča o ujedinjenju i preteranih reakcija na te izjave, koje miniraju održivi razvoj u regionu, rekao je Delavi za Radio slobodnu Evropu. Njegova reakcija je usledila nakon što je premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za portal Politiko rekao da su otvoreni put prema evrointegracijama i jasna perspektiva jedini način da Balkan ostane miran, ali da „ukoliko ta nada, odnosno perspektiva nedostaje, onda se…

 

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je da su SAD protiv neopreznih priča o ujedinjenju Kosova i Albanije.