Oko 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima upalo je večeras u zadužbinu Ilije Kolarca u Beogradu na izvođenje predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo".

 

Oko 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima upalo je večeras u zadužbinu Ilije Kolarca u Beogradu na izvodjenje predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo".Kako N1 javlja, policija ih je posle verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje.Grupa koja je upala na predstavu pokušala je u više navrata da nadglasa reditelja Zlatka Pakovića uzvicima da u Srebrenici nije bilo genocida i da je Ratko Mladić heroj, da bi posle toga počeli da pevaju nacionalističke pesme.Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore kako bi se predstava nastavila u miru, na šta je jedan od njih rekao: "da su mu ruke vezane", objavio je N1. Tek pošto su glumci izašli sa njima da razgovaraju, policija je izvela nacionaliste iz sale.Glumcima se pridružila i publika, koja je pokušala da izbaci desničare napolje.Na pitanje novinara zbog čega nisu sprečili ulazak ljudi za koje se moglo proceniti sa kakvim namerama dolaze, jedan od pripadnika po

 

Oko 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima upalo je u zadužbinu Ilije Kolarca u Beogradu na izvođenje predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo"