Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ministar kulture Slovenije Anton Peršak razgovarali su danas u Ljubljani o pitanjima u vezi sa predmetima kulturnog nasleđa koji se nalaze u institucijama kulture u obe zemlje.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izvinio se svim gradjankama Srbije, koje je, kako je naveo, nenamerno uvredio povodom ranije danas pročitanog citata o ženama."Neoprezno citirana pesma Jovana Dučića je uvredila žene, što ni jednog trenutka nije bila moja namera", naveo je Djordjević, a prenelo Ministarstvo rada.Ministar Djordjević danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne grajanke Srbije", povodom 8. marta.On je tada citirao Dučića i kazao da "Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači ...

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izvinio se svim građankama Srbije, koje je, kako je naveo, nenamerno uvredio povodom ranije danas pročitanog citata o ženama.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije" sa koje je poručio da položaj žena u Srbiji treba da se poboljša, uz opasku da smo, kada je ova tema u pitanju, nekada "previše kritični".

 194

Ministar Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izvinio se svim građankama Srbije zbog citata u kojem je ranije danas, povodom 8. marta, govorio o ženama.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je izvinjenje svim građankama Srbije zbog citiranja pesme Jovana Dučića.

 

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost ocenilo je da smatra da su citati pisca Jovana Dučića koje je danas, povodom Međunarodnog dana žena, citirao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nisu primereni, da vređaju sve žene u Srbiji i nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost.

 133