Borba sa ogromnom mrljom mazuta koja pluta rekom Moravicom u Ivanjici i preti da ozbiljno ugrozi rečni svet trajala je čitavu noć, nakon čega su nadležne službe uspele da zaustavile širenje mazuta, ali je on prethodno već daleko otišao.

 

U slivu reke Moravice na samom izlazu iz Ivanjice od juče popodne pluta ogromna masna masna mrlja za koju je ustanovljeno da je mazut iz cevi za grejanje Zavoda za rehabilitaciju.

 

Rekom Moravicom pluta velika masna mrlja od mazuta. Kako saznaje RTS, izlio se mazut za grejanje Zavoda za rehabilitaciju. U Ivanjici je proglašena vanredna situacija.

 

Rekom Moravicom pluta velika masna mrlja od mazuta. Kako saznaje RTS, izlio se mazut za grejanje Zavoda za rehabilitaciju.

 

Rekom Moravicom u Ivanjici pluta velika masna mrlja od mazuta. Kako je potvrđeno RTS-u, izlila se određena količina mazuta iz rezervoara za grejanje u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U Ivanjici je proglašena vanredna situacija. Tokom noći istočene su preostale količina mazuta, a lokalnoj samoupravi u pomoć su pritekli iz Sektora za vanredne situacije i Srbijavoda. Sprečeno je dalje nizvodno oticanje mazuta u Moravicu, a na reci su postavljene zaštitne mreže.

 

Vanredna situacija zbog izlivanja mazuta iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u reku Moravicu, proglašena je u Ivanjici.

 

Rekom Moravicom pluta masna mrlja od mazuta, a RTS javlja da se izlio mazut za grejanje Zavoda za rehabilitaciju.