Elektroprivreda Srbije u svojoj strategiji nema planove za izgradnju nuklearnih elektrana, izjavio je danas izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u JP Elektroprivreda Srbije Dragan Vlaisavljević na međunarodnoj stručnoj konferenciji na temu "Trebaju li Srbiji nuklearke?".

 

BEOGRAD: Elektroprivreda Srbije u svojoj strategiji nema planove za izgradnju nuklearnih elektrana, izjavio je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u JP Elektroprivreda Srbije Dragan Vlaisavljević na međunarodnoj stručnoj konferenciji na temu „Trebaju li Srbiji nuklearke?“.

 

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene, pa nisu ni predvidjene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je 8. marta  izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević. Na konferenciji "Trebaju li Srbiji nuklearke" on je rekao da EPS može da opstane koristeći domaće resurse, ugalj, vodu i obnovljive izvore za proizvodnju električne energije. Opširnije...

 

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene. Zbog toga i nisu ni predviđene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević.

 

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene, pa nisu ni predvidjene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je danas izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević.On je na konferenciji "Trebaju li Srbiji nuklearke" rekao da EPS može da opstane koristeći domaće resurse, ugalj, vodu i obnovljive izvore za proizvodnju električne energije."Potrošnja električne energije bi u narednih 15 godina mogla da se obezbedi gradnjom još jedne ii dve elektrane", rekao je Vlaisavljević.Dodao je da će se neki tehnološki zastareli blokovi termoelektrana ugasiti, ali će se taj ...

 

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene, pa nisu ni predvidjene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević.

 

BEOGRAD: Elektroprivreda Srbije u svojoj strategiji nema planove za izgradnju nuklearnih elektrana, izjavio je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u JP Elektroprivreda Srbije Dragan Vlaisavljević na međunarodnoj stručnoj konferenciji na temu „Trebaju li Srbiji nuklearke?“.

 

Elektroprivreda Srbije u svojoj strategiji nema planove za izgradnju nuklearnih elektrana, izjavio je danas izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u JP Elektroprivreda Srbije Dragan Vlaisavljević na međunarodnoj stručnoj konferenciji na temu „Trebaju li Srbiji nuklearke?”. Prioritet Srbije treba da bude „izgradnja” elektro-energetske bezbednosti, a ne izgradnja nuklearnih elektrana, osnovna je…

 

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene, pa nisu ni predviđene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević.

 102

Elektroprivreda Srbije (EPS) ne planira da gradi nuklearne elektrane jer su one, po zakonu iz 1989. zabranjene, pa nisu ni predviđene u strateškim dokumentima za razvoj energetike, rekao je izvršni

 8