Sablju koja je doneta pred srpskog predsednika večeras u Rumuniji, davne 1863. godine knez Mihailo Obrenović poklonio je plemiću Aleksandru Joanu Kuzi u znak zahvalnosti...

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Rumuniji, gde je prisustvovao večeri čiji je domaćin njegov kolega Klaus Johanis.

 

Predsednici Srbije i Rumunije Aleksandar Vučić i Klaus Johanis izjavili su danas, povodom "slučaja" Sebastijana Gice, rumunskog tajkuna i bivšeg poslanika, koji je uhapšen u Srbiji, a čije izručenje traži Rumunija, da se tim pitanjem bave nadležni pravosudni organi dve države.

 

Jednodnevnu zvaničnu posetu Rumuniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je večerom koju je u njegovu čast priredio predsednik Klaus Johanis. Za tu je priliku iz muzeja u Bukureštu donesena sablja, koju je svojevremeno jednom rumunskom plemiću poklonio knez Mihailo Obrenović.

 

Jednodnevnu zvaničnu posetu Rumuniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić je završio na večeri koju je u njegovu čast priredio Klaus Johanis. Vučić je u obraćanju tokom večere rekao da i ta sablja pokazuje kakvo je prijateljstvo između dve zemlje.

 

Za tu je priliku iz muzeja u Bukureštu donet mač koji je svojevremeno jednom rumunskom plemiću poklonio knez Miloš Obrenović