Opozicija tvrdi da je od jutros zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu. “Spalite me, ali neći dozvoliti uvrede, jer parlament ne promoviše fašizam”, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković reagujući na tvrdnje poslanice Nove stranke Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi "čista fašizacija".

 

Spalite me, ali neći dozvoliti uvrede, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković povodom navoda poslanice Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi „čista fašizacija”. Parlament ne promoviše fašizam, istakla je Gojković. Gojković i Tepić su polemisale tokom utvrđivanja dnevnog reda, kada je Tepić obrazlagala svoj predlog zakona o izmenama zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja. Tepić je rekla da joj se čini da su sada izmene tog zakona benigne u odnosu na ono što se dešavalo poslednjih…

 

Spalite me, ali nezvoliti uvrede, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković povodom navoda poslanice Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi "čista fašizacija"

 72

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas nije dozvolila samostalnoj poslanici Mariniki Tepić da dovrši izlaganje o zahtevu da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, jer je ta poslanica rekla da se u "parlamentu sprovodi čista fašizacija".Tepić je rekla da je primer "fašizacije" što je "prvi medju jednakima u okviru vodeće i najveće vladajuće poslaničke grupe uveo novu kategoriju, možda čak i novu rasu, a to su deca narodnih poslanika i deca novinara".Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović nedavno je novinarima u Skupštini i u jednoj emisiji na javnom servisu pokazivao ...

 

BEOGRAD - Predsednica Skupštine nije dozvolila poslanici Mariniki Tepić da dovrši izlaganje o zahtevu da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, jer je ta poslanica rekla da se u "parlamentu sprovodi čista fašizacija".

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije dozvolila samostalnoj poslanici Mariniki Tepić da dovrši izlaganje o zahtevu da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, jer je ta poslanica rekla da se u "parlamentu sprovodi čista fašizacija".

 3399

Spalite me, ali neći dozvoliti uvrede, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković povodom navoda poslanice Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi "čista fašizacija".