Iako za Međunarodni monetarni fond prioritet nije smanjenje akciza na gorivo, kako je juče potvrdio Džems Ruf, šef ove misije, kao i da su derivati poskupeli zbog povećanja cene nafte na svetskom tržištu, a ne zbog akciza, Vlada Srbije ipak ozbiljno razmišlja kako da smanji ove državne namete, a da pri tome ne naruši budžetsku stabilnost. Upravo je to juče na konferenciji potvrdio i ministar finansija Siniša Mali…

 

Cene naftnih derivata na pumpama u Republici Srpskoj od sutra će biti niže, a pojedini distributeri su već danas snizili cene za 0,05 KM (oko tri dinara) po litri goriva.

 

Vlada Srbije razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne zbog toga da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

 

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.

 

Cene naftnih derivata na pumpama u Republici Srpskoj od sutra će biti niže, a pojedini distributeri su već danas snizili cene za 0,05 konvertibilnih maraka po litri goriva, saopštilo je ministarstva trgovine i turizma RS.

 

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.

 

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.