Piletina je juče postala glavna tema u Srbiji, a "atak na batak" pravi fenomen, budući da su se u moru popusta građani otimali baš za taj artikl, koji je košta 119,99 dinara po kilogramu.

 

Otvaranja Lidlovih prodavnica u Srbiji, u kojoj je dominirala tužna slika gradjana Srbije u opštoj grabeži i metežu oko kupovine jeftinih pilića, banana, šećera i drugih proizvoda, pokazuje realnu socijalnu sliku društva u kojem danas živimo, ocenjuju iz sindikata "Sloga"."Smatramo da je jučerašnji dan bio porazan za celu Srbiju koja je poslala u svet sliku bede i siromaštva svojih gradjana, o čemu nam se ceo svet i region već danas smeju, posebno na društvenim mrežama kao viralni medjuplanetarni hit u borbi gradjana, odnosno, medjusobnom otimanju za koje pile više", navodi se u saopštenju sindikata.Ta po njima otužna slika u prodavnicama Lidla je više podsećala na devedesete prošlog veka i tadašnji grabež naroda za jeftini hleb, ali i ujedno i demantovala aktuelnu vlast u obećanjima da će predstojeće godine biti "zlatne za Srbiju"."Onima koji se bave državnom statistikom i koji ocenjuju kolika je kupovna moć gradjana Srbije, otvaranje Lidla treba da bude škola, jer se vidi da je dovo

 

Mediji u regionu su pomno ispratili otvaranje ''Lidla'' u Srbiji, a svi vodeći portali su preneli na svojim naslovnim stranama atmosferu ispred i u prodavnicama ''Lidla''

 

I mediji u regionu su danas pomno ispratili otvaranje Lidla u Srbiji. Svi vodeći portali su preneli na svojim naslovnim stranama atmosferu ispred i u prodavnicama Lidla.

 73

Grupa kupaca ostala je jutros iznenađena ispred jednog od Lidlovih objekata u Beogradu kada im u najavljenih 8 sati, niko nije otvorio vrata.

 

Navala na jeftine proizvode, otimanje pa čak i tuča prvog dana otvaranja Lidla u srbiji nije neuobičajena slika ni za razvijeni svet.

 

Otvaranje 16 radnji nemačkog trgovinskog lanca šriom Srbije izazvalo veliko interesovanje kupaca ali i drugih trgovaca. Konkurentski lanci dramatično snizili cene, da li će menjati i uslove rada zaposlenih

 

I mediji u regionu su danas pomno ispratili otvaranje Lidla u Srbiji.

 15

Ministar trgovine Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da Lidl planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine,. Kako je rekao, 10 godina posle u Srbiji se otvara prvi savremeni diskontni lanac.