Snažno nevreme koje je zahvatilo Grčku proutnjalo je za četrdesetak minuta i napravilo haos u letovalištima na pouluostrvu Halkidiki

 

Evo kakva je danas situacija u letovalištima koje je razorilo nevreme!

 

Strašno nevreme pogodilo je Halkidiki u Grčkoj, a među brojnim statusima zabrinutih građana za stanje u njihovom omiljenom letovalištu, posebno se izdvojio jedan koji je podsetio na to šta su sve Grci uradili za Srbiju i kako da im se u ovom teškom trenutku odužimo.

 

Dan nakon strašne oluje koja je zahvatila Halkidiki, gde je dvoje dece i petoro odraslih izgubilo živote, srpski turisti i dalje se nalaze u svojim letovalištima i obaveštavaju o stanju na terenu. U većini mesta nema struje ni vode, polomljene grane blokiraju puteve, ali se aktivno radi na saniranju štete.

 

Nevreme je pre dva dana zahvatilo grčko poluostrvo Halkidiki, sedam života izgubljeno je u oluji, a već danas, iako mnoga mesta i dalje nemaju struju i vodu, situacija je bolja, a vreme sunčano. U našem blogu možete pratiti stanje u pojedinačnim mestima koja su najteže pogođena olujom.

 

Snažno nevreme zahvatilo je sinoć grčko letovalište Halkidiki, a danas je proglašeno vanredno stanje.

 

Posle teške vremenske nepogode koja je sinoć pogodila Halkidiki i usmrtila šestoro ljudi, grčki zvaničnici i tamošnja javnost ističu da se radi o oluji kakva decenijama nije pogodila ovu zemlju.