Mesečna inflacija u Srbiji u junu ove godine iznosila je 0,4 odsto, a međugodišnja 2,3 odsto, saopoštio je danas Republički zavod za statistiku. U poredenju sa decembrom 2017. godine potrošačke cene su povećane 2,2 odsto. U junu su poskupeli rekreacija i kultura (tri odsto), transport (1,1 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,2 odsto) i komunikacije (0,1 odsto).

 

BEOGRAD - Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da zadrži referentnu kamatnu stopu na nivou od 3 odsto.

 

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da zadrži referentnu kamatnu stopu na nivou od 3 odsto. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je pre svega imao u vidu očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike, saopšteno je iz NBS.

 

BEOGRAD: Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da zadrži referentnu kamatnu stopu na nivou od 3,0 odsto.

 

Kamata se izračunava tako što se na referentnu kamatnu stopu NBS, koji iznosi 3 odsto, dodaje još 8 procenata

 

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da zadrži referentnu kamatnu stopu na nivou od 3 odsto.

 

U Srbiji je mesečna inflacija u junu 2018. godine iznosila 0,4 odsto, a međugodišnja 2,3 procenta, objavio je danas Republički zavod za statistiku. NBS ostavila referentnu kamatnu stopu na 3 odsto.