Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.

 

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa Šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom. Mali je osim dogovora sa MMF-om najavio da će Zakon o umanjenju penzija biti potpuno ukinut do kraja godine, a ne fazno.

 

Srbija i misija Međunarodnog monetarnog fonda postigli su dogovor o novom aranžmanu, poznatijem kao "čuvarkuća", koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć. Zakon o privremenom umanjenju penzija biće ukinut potpuno do kraja godine, a ne fazno, kaže ministar Siniša Mali.

 

Ministar finansija Siniša mali izjavio je danas da će Zakon o penzijama biti potpuno, a ne fazno, ukinut do kraja godine.

 

SINIŠA MALI: ZAKON O PENZIJAMA BIĆE POTPUNO, A NE FAZNO, UKINUT DO KRAJA GODINE

 

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će Zakon o penzijama biti potpuno, a ne fazno ukinut do kraja godine

 

 

Dogovoreno je i da će biti povećane penzije za sve one penzionere koji nisu bili obuhvaćeni ovim Zakonom.

 

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.

 

Zakon o penzijama biće potpuno, a ne fazno ukinut do kraja godine, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Istovremeno, Srbija i misija Međunarodnog monetarnog fonda postigli su dogovor o novom aranžmanu, poznatijem kao čuvarkuća, koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć.

 

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će ove godine biti u potpunosti ukinut zakon o privremenom smanjenju penzija.