Oni koji državi Srbiji zameraju traženje kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje neka ličnim primerom pokažu šta su spremni da učine za odbranu Kosova i Metohije, poručio je danas istoričar Predrag Marković i istovremeno ocenio da u olakom razmetanju patriotizmom i oštroj retorici da ne treba pristati ni na kakav kompromis sa Albancima prednjače oni koji žive na Terazijama.

 

Istoričar Predrag Marković izjavio je danas da je u istoriji bilo još trenutaka kad su Srbi napuštali Kosovo, pa se 1912. godine opet čula srpska truba sa Kosova, a nečemu sličnom treba se nadati i u budućnosti.

 

Istoričar Predrag Marković smatra da se mnogi razmeću patriotizmom kada je reč o Kosovu i Metohiji, pogotovo oni koji se protive nalaženju kompromisnog rešenja za taj problem. "Da štedimo to malo krvi što nam je ostalo", kaže on.

 

BEOGRAD: Istoričar Predrag J. Marković izjavio je da je u istoriji bilo još trenutaka kad su Srbi napuštali Kosovo, pa se 1912. godine "opet čula srpska truba sa Kosova", a nečemu sličnom treba se nadati i u budućnosti.