U kvizu koji je, povodom otvaranja Zimskih olimpijskih igara, američka CIA objavila na svom Tviter nalogu, među pitanjima o učesnicima tog sportskog takmičenja našlo se i ono o poreklu imena Kosovo

 15

U kvizu koji je, povodom otvaranja ZOI, CIA objavila na Tviteru, među pitanjima o učesnicima tog takmičenja našlo se i ono o poreklu imena Kosovo. Navodeći da je naziv Kosovo izveden iz srpske reči koja označava pticu kos, CIA postavlja pitanje koja engleska reč odgovara tom terminu.

 

Ministarstvo Evropskih integracija Kosova (MEIK) izrazilo je večeras zabrinutost zbog usvajanja preporuka pokreta Samopredeljenje u Skupštini Kosova, jer se njima teško ugrožavaju nezavisnost sudstva, pravni sistem i evropske integracije Kosova.

 

Srpska reč "kos" u korenu je naziva Kosova, objavila je američka Centralna obaveštajna služba (CIA) na svom "Tviter" nalogu.

 2

U kvizu koji je, povodom otvaranja Zimskih olimpijskih igara, američka Centralna obaveštajna služba (CIA) objavila na svom Twitter nalogu, među pitanjima o učesnicima tog sportskog takmičenja našlo se i ono o poreklu imena Kosovo...

 2

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj okrivio je nedostatak jedinstva u EU za položaj Kosova u novoj Strategiji proširenja EU na Zapadni Balkan. Hodžaj je to rekao obraćajući poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu, navodi se u danas objavljenom pres klipingu Unmika, ali se ne precizira kada se Hodžaj obratio u EP.