BEOGRAD: Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je tokom razgovora o zakonu o rodnoj ravnopravosti u Skupštini Srbije, u okviru rasprave o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu, da nije čula da je ombudsman branio žene koje se bave politikom ili novinarke kada dobijaju različite uvrede.

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je danas, na početku razmatranja izveštaja Zaštitnika građana, rekla da je nedopustivo što je Zoran Pašalić koji vodi to telo, kasnio na sednicu dva sata i zatražila od njega da se izvini.

 

Poslanici Skupštine Srbije trebalo je danas da započnu raspravu o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu, odmah po završetku poslaničkih pitanja, međutim početak sednice je odložen zbog kašnjenja ombudsmana Zorana Pašalića, što je naišlo na oštru reakciju predsednice parlamenta Maje Gojković koja je od njega zatražila izvinjenje.

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je danas, na početku razmatranja izveštaja Zaštitnika gradjana, rekla da je nedopustivo što je Zoran Pašalić koji vodi to telo, kasnio na sednicu dva sata i zatražila od njega da se izvini.Gojković je rekla da je Pašalić dobio priliku da iznese izveštaj, što je više puta tražio, ali je "druge obaveze stavio iznad Parlamenta, iako je to najvažnije telo, kao predstavnički dom gradjana".U kritici Pašalića pridružio joj se poslanik vladajuće koalicije Marjan Rističević ocenom da nezavisna tela smatraju da su "božanska", a propraćeno aplauzom istakao je da je predsednik Republike Aleksandar Vučić dolazio u Skupštinu "i pre zakaznog vremena".Pašalić se izvinio rekavši da je zamolio da dodje kasnije i da to ne bi učinio da mu nije dopušteno, kao i da će doći i sutra ako treba da bi se nadoknadilo vreme za raspravu.Kad je sednica već odmakla, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović je objasnio da mu je pre nekoliko da

 

BEOGRAD: Poslanici vladajuće većine, ali i Srpske radikalne stranke (SRS) su tokom rasprave o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu ocenili da se prethodnik Zorana Pašalića, Saša Janković, bavio politikom i da je urušio ugled tog nezavisnog državnog organa.

 

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović preuzeo je odgovornost zbog toga što je rasprava o izveštaju Zaštitnika građana pomerena za 12.30 časova.

 

Poslanici Skupštine Srbije trebalo je danas da započnu raspravu o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu, odmah po završetku poslaničkih pitanja.

 

BEOGRAD: Poslanici Skupštine Srbije trebalo je danas da započnu raspravu o izveštaju Zaštitnika građana za 2018. godinu, odmah po završetku poslaničkih pitanja, međutim početak sednice je odložen zbog kašnjenja Zorana Pašalića, što je naišlo na oštru reakciju predsednice parlamenta Maje Gojković koja je od njega zatražzila izvinjenje.