Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića, koja je preminula u Moskvi biće kremirna, a njena urna položena u grob Slobodana Miloševića u Požarevcu. Gosti Novog jutra složili su se da je ona bila intelektualac i politički aktivna duže od njenog supruga Slobodana Miloševića.

 

Mirjana Marković, udovica bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, a koja je preminula u Rusiji, biće najverovatnije sahranjena u Požarevcu, u dvorištu porodične kuće, po sopstvenoj želji, pored svog supruga, saznaje se od kućnih prijatelja porodice Milošević.

 

Mira Marković biće kremirana u Moskvi, a njen pepeo biće podeljen na dva dela, ekskluzivno saznaje "Blic". Prema rečima našeg izvora, deo će porodica ostaviti sebi, a deo će biti sahranjen pored bivšeg predsednika Slobodana Miloševića u Požarevcu.

 

Poslednja fotografija Mire Marković nastala je u Moskvi, neposredno pre nego što je udovica Slobodana Miloševića pala i polomila ruku, što je dovelo do niza operacija nakon kojih je dobila upalu pluća i preminula.

 

Deca Slobodana Miloševića i Mire Marković velikom čituljom oprostili su se od svoje majke.

 

Ratovi, sankcije, hiperinflacija, siromaštvo, ubistva i oni na tronu jedne bivše države. Detalji o početku opsesivne patološke ljubavi pravnika Slobodana Miloševića i sociološkinje Mirjane Marković, mladih Požarevljana i članova Partije, kasnije totalitarnih vladara i uništitelja Jugoslavije, opisani su u knjizi Slavoljuba Đukića "On, Ona i mi".

 

"Tražili smo da nam da intervju za Dugu, međutim ona se ponudila da piše kolumne za naš list".

 

Mira Marković nije nasela na provokacije novinara, već je pokazala odlučnost i smelost, a u svojim odgovorima bila je veoma oštra i britka na jeziku.

 

On je potvrdio da će se sahrana obaviti u Požarevcu, čime će biti ispunjena poslenja želja njegove majke

 

Žena koju su mnogi optuživali da je "vukla konce" kada su državne odluke u pitanju preminula je na dan kada su 2000. godine počele demonstracije koje su označene kao uvod u tzv. svrgavanje Slobodana Miloševića

 

Odluka gde će Mirjana Marković, udovica bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, biti sahranjena, trenutno je bliža ispunjenju njene oporuke – da bude sahranjena u Požarevcu pored supruga.