Sud u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavala sudija iz Euleksa, ukinuo je kućni pritvor lideru građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Oliveru Ivanoviću i naložio mu da se dva puta nedeljno javlja u policijsku stanicu u severnom delu Mitrovice. "To je samo prvi korak na putu do konačnog rešenja i mislim da je to sasvim logičan potez suda", izjavio je Ivanović za novinsku agenciju Beta, dodajući da mu je cilj da skine "ljagu sa svog imena, tako što će dokazati da nema nikakve veze sa onim za šta se tereti".  Oliver Ivanović je prošle godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici, pošto je u prvostepenom postupku saslušano više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane. Ivanoviću je, prema rečima jedonog od advokata odbrane, zabranjeno da prilazi svedocima iz tog postupka.

 

Lider GI SDP Oliver Ivanović izjavio je za Informer.rs nakon puštanja na slobodu da je ovo samo

 110

Lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću danas je ukinut kućni pritvor, i on je na slobodi posle tri i po godine.

 

Lideru Gradjanske inicijative Srbija demokratija pravda Oliveru Ivanoviću danas je ukinut kućni pritvor i odredjena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice."Ovo je samo prvi korak do konačnog rešenja jer mislim da je to sasvim logičan potez suda", rekao je Oliver Ivanović agenciji Beta.On je dodao da je do sada ispunjavao sve zahteve suda."Ja imam cilj a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze sa onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem", rekao ...

 

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović odmah pošto mu je ukinut pritvor i doneta odluka

 135

Lideru Građanske inicijative Srbija demokratija pravda Oliveru Ivanoviću danas je ukinut kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Lider kosovske Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović pušten je da se brani sa slobode, javlja

 223