Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je u petak ukaze o raspoređivanju i postavljanju novih ljudi u vrhu Vojske Srbije, pri čemu je na mesto načelnika Generalštaba postavio generala potpukovnika Milana Mojsilovića. Zamenik načelnika Generalštaba VS biće general major Petar Cvetković.

 65

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti povodom kadrovskih promena u Vojsci Srbije i rekao da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da je doneo ukaz o njegovom odlikovanju ordenom Karađorđeve Zvezde prvog stepena.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio javnosti povodom kadrovskih promena u Vojsci Srbije i rekao da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da je doneo ukaz o njegovom odlikovanju ordenom Karađorđeve Zvezde prvog stepena.

 

BEOGRAD: Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da će na čelu VS naslediti general-major, koji je vanredno unapređen u generala pukovnika Milan Mojsilović.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će generala Ljubišu Dikovića na čelu Generalštaba zameniti general-potpukovnik Milan Mojsilović.

 1

Predsednik se sastao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha, a tema sastanka su kadrovske i druge promene u Vojsci Srbije.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio zahteva načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje. Novi načelnik Generalštaba biće, kako je rekao, general major Milan Mojsilović.

 46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.

 2

 8

Na incijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića aktuleni načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković biće smenjen, nezvanično saznaje "Blic".

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je zahtev generala Ljubiše Dikovića za penzionisanjem, novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

 

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.

 

"Ljubiša Diković više neće obavljati funkciju načelnika Generalštaba Vojske Srbije", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

BEOGRAD: Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da će na čelu VS naslediti general-major, koji je vanredno unapređen u generala potpukovnika Milan Mojsilović.

 

Ljubiša Diković više neće obavljati funkciju načelnika Generalštaba Vojske Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 26

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije biće general-major Milan Mojsilović, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.

 138

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.Vučić se večeras sastao sa Ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba i nakon konsultacija doneo više ukaza u nameštenju i smenjivanju u vrhu VS."Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu modernizaciju, jačanje Vojske Srbije kao odvraćajućeg faktora. Ne spremamo se za ratove, ali moramo da imamo dobro obučenu armiju kako bi odvratili svakog potencijalnog agresora", rekao je Vučić.On je zahvalio Dikoviću na "službi, časti i ljubavi prema Srbiji" i dodao da je doneo ukaz o odlikovanju Dikovića najvišim državnim odlikovanjem, ordenom Karadjordjeve zvezde prvog stepena.Vučić je napomenuo da je dosadašnji načelnik Generalštaba bio "zatvaran od strane neprijateljskih snaga u Bosni i Hercegovini, da se suprotstavljao NATO agresiji", kao

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama

 4

Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade

 

Kako nezvanično saznaje B92, biće kadrovskih promena u Vojsci Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kapacitetu vrhovnog komandanta. Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će saopštiti ime novog načelnika generalštaba, saznaje Republika.