SAD pokušavaju da Beogradu i Prištini daju prostora da postignu "najbolji mogući sporazum", kaže funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer. "Ono što bismo mi voleli da vidimo je sveobuhvatan, lokalni sporazum, koji naginje ka napretku. Ono što mi pokušavamo je da samim stranama damo prostor da ispregovaraju najbolji mogući sporazum, koji mogu. Nešto što je fer, nešto što je trajno, nešto što može da se 'proda' i u Srbiji i na Kosovu", rekao je Palmer u intervjuu za Juropian Vestern Balkans.

 

SAD pokušavaju da Beogradu i Prištini daju prostora da postignu najbolji mogući sporazum za rešenje kosovskog pitanja, kaže visoki funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer.

 

SAD pokušavaju da Beogradu i Prištini daju prostora da postignu "najbolji mogući sporazum" za rešenje kosovskog pitanja, kaže visoki funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer.

 

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da Beogradu i Prištini treba dati prostora da sami ispregovaraju najbolji dogovor koji mogu, dogovor koji će biti pošten, trajan i za koji će lideri moći da pridobiju podršku svojih gradjana.U intervjuu za portal Juropian Vestern Balkans (European Western Balkans - EWB) Palmer je rekao da to nije blanko ček, podsetivši da SAD ne učestvuju u procesu pregovora već ohrabruju dve strane da postignu sporazum."Kada budemo znali kakav je sporazum, jasno ćemo reći ako nas nešto zabrinjava kako bismo u saradnji sa dve strane otklonili svaku eventualnu rezervu. Ali, smatramo da je važno da proces vode lokalni lideri i da to bude njihov proces", rekao je Palmer u intervjuu koji je vodjen tokom ovonedeljnog Strateškog foruma na Bledu.Povodom bojazni da bi dogovor o razmeni teritorija mogao destabilizovati pre svih BiH, Palmer je rekao da su SAD čvrst garant jedinstva i stabilnosti BiH. "Apsolutno, ne postoji ništa što dovodi u

 

SAD pokušavaju da Beogradu i Prištini daju prostora da postignu "najbolji mogući sporazum" za rešenje kosovskog pitanja

 

BLED: SAD pokušavaju da Beogradu i Prištini daju prostora da postignu "najbolji mogući sporazum" za rešenje kosovskog pitanja, kaže visoki funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer.

 

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da Beogradu i Prištini treba dati prostora da sami ispregovaraju najbolji dogovor koji mogu, dogovor koji će biti pošten, trajan i za koji će lideri moći da pridobiju podršku svojih građana.