Poslovno udruženje Žitounija protestovalo je zbog sudske presude po kojoj je član tog udruženja, veliki industrijski proizvođač brašna, hleba i testenina iz Sente, kažnjen jer je na tržištu prodavao jeftiniji hleb i ocenilo da je takva presuda doneta "protiv, a ne u ime naroda".

 1289

Krivica se sastoji u tome što proizvođač u dnevnoj strukturi proizvodnje, ima učešće belog hleba od brašna tipa 500, osam odsto, polubelog hleba od brašna tipa 850, 74 odsto, a specijalnih vrsta hlebova 18 odsto. Za osnovne životne namirnice moramo da ostajemo dva sata duže na poslu: Koliko minuta rada je kilogram hrane?

 26

Jedan od tri najveća industrijska proizvođača brašna, hleba i testenina u Srbiji, Žito promet a.d. iz Sente, kažnjen je sa 100.000 dinara jer je na tržištu najviše prodavao jeftiniji hleb.

 

Jedan od tri najveća industrijska proizvođača brašna i hleba u Srbiji Žito promet iz Sente, kažnjen je sa 100.000 dinara jer je najviše prodavao jeftiniji hleb. To je izjavio direktor Žitounije Zdravko Šajatović, koji navodi da je Žito promet hleb prodavao po maloprodajnoj ceni od 39 dinara za hleb od brašna T-500 i po 36 dinara za hleb od brašna T-850, što je za pet, odnosno devet dinara jeftijnije u odnosu na cene koje posebna uredba propisuje.

 8

Jedan od tri najveća industrijska proizvođača brašna, hleba i testenina u Srbiji "Žito promet" a.d. iz Sente, kažnjen je sa 100.000 dinara jer je na tržištu najviše prodavao jeftiniji hleb, kaže za

 

Jedan od tri najveća industrijska proizvođača brašna, hleba i testenina u Srbiji Žito promet a.d. iz Sente, kažnjen je sa 100.000 dinara jer je na tržištu najviše prodavao jeftiniji hleb, kaže za Tanjug direktor Žitounije Zdravko Šajatović.