U Srbiji više nema opasnosti od poplava, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić, i dodao da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

 

Država je, poučena strašnim iskustvom iz 2014. godine, uložila dosta novca kako se katastrofalne poplave ne bi ponovile, ističe za Pink Živko Babović. Kaže da je mnogo novca dato za preventivu, opremanje službi i podignuta je svest jedinica lokalne samouprave. Tvrdi da građani nemaju razloga za brigu.

 

U Srbiji više nema opasnosti od poplava, kažu u Sektoru za vanredne situacije i dodaju da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

 

BEOGRAD: U Srbiji više nema opasnosti od poplava, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić, i dodao da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.