Predstavnici Inicijative "Mame su zakon", protestovali su u Nišu i zatražili izmenu Zakona o finasijskoj podršci porodici sa decom, koji se u našoj zemlji primenjuje od 1. jula.

 

U organizaciji inicijative „Mame su zakon” danas će biti održan protest u centru Niša kako bi se skrenula pažnja javnosti na neravnopravan položaj porodilja koje su oštećene Zakonom o finansijskoj…

 

U Nišu su se okupili brojni građani kako bi podržali zahtev inicijative "Mame su zakon" za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Građani su se okupili na Trgu kralja Milana, a nije bilo nikakvih političkih obeležja, što je bio zahtev organizatora protesta.

 3

Na Trgu kralja Milana u Nišu okupili su se danas brojni gradjani tog grada kako bi podržali zahtev inicijative "Mame su zakon" za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a nije bilo nikakvih političkih obeležja, što je bio zahtev organizatora protesta.Okupljeni su nosili i transparente na kojima je pisalo "U našem Nišu propast se sprema, za decu para nema", "Niko ne brine o nama osim mama" i "Sprečavate natalitet! Kakav je ovo mentalitet!".Predstavnica te inicijative i poslanica Tatjana Macura rekla je da ne odustaju od zahteva da se hitno izmene odredbe koje se odnose na žene koje imaju manje od 18 meseci radnog staža u kontinuitetu."Nakon toga je potrebno da se odmah predje na dugoročne mere koje bi omogućile da u budućnosti nijedna žena ne ostane bez mesečne nadoknade u visini od republičkog 'minimalca'", rekla je Macura.Ona je rekla da postoje indicije da će se zakon menjati, ali samo po tačkama koje se tiču žena koje imaju visoka primanja.Macura je kazala da inici

 

Na Trgu kralja Milana u Nišu okupili su se danas brojni građani tog grada kako bi podržali zahtev inicijative "Mame su zakon" za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a nije bilo nikakvih političkih obeležja, što je bio zahtev organizatora protesta.

 

Na Trgu kralja Milana u Nišu okupili su se danas brojni građani tog grada kako bi podržali zahtev inicijative "Mame su zakon" za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a nije bilo nikakvih političkih obeležja, što je bio zahtver organizatora protesta.

 1

Drugi protest koji organizuje inicijativa "Mame su zakon" održan je danas popodne u Nišu. Nezadovoljni učesnici skupa još jednom su zatražili izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom.