Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i Vršcu, saopštio RIK. Na tim mestima poništeni su izbori za članove nacionalnih saveta rumunske i česke manjine, saopštila je Republička izborna komisija.

 

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je večeras konačne rezultate na izborima za nacionalne savete 16 nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra, dok će za češku i rumunsku manjinu rezultati biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra.

 

Republička izborna komisija utvrdila je konačne rezultate na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, održanim u nedelju, 4. novembra. Na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) glasalo je 106.328 birača, od kojih je 22.141 glasalo za listu Samoopredeljenje-dr Sulejman Ugljanin.

 

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je večeras konačne rezultate na izborima za nacionalne savete 16 nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra, dok će za češku i rumunsku manjinu rezultati biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra.

 

Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je večeras da će zbog neregularnosti biti ponovljeno glasanje na biračkom mestu 1 u srednjoj tehničkoj školi u Beloj Crkvi za Nacionalni savet češke nacionalne manjine i na biračkom mestu 11 u opštini Kuštilj u Vršcu za rumunsku nacionalnu manjinu.

 

Za češku i rumunsku manjinu rezultati će biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra

 

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je večeras konačne rezultate na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, održanim u nedelju, 4. novembra.

 

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je konačne rezultate na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, održanim u nedelju, 4. novembra.

 80

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je večeras konačne rezultate na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, održanim u nedelju, 4. novembra.Na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) glasalo je 106.328 birača, od kojih je 22.141 glasalo za listu Samoopredeljenje-dr Sulejman Ugljanin.Ta lista imaće 14 od 35 članova BNV-a, dok će 13 članova imati Matica Bošnjaka-akademik Muamer Zukorlić, a osam članova imaće lista "Vakat je-prof. dr Sait Kačapor".Na izborima za Nacionalni savet albanske nacionalne manjine glasalo je 14.274 birača, a najviše glasova osvojila je lista "Partija za demokratsko delovanje-Šaip Kamberi" koja će imati šest članova saveta.Izborna lista "Alternativa za promene-Šćipim Arifi" koja je osvojila 3.723 glasa imaće četiri člana, dok će dva člana imati "Demokratska partija-dr sci. Nagio Arifi".Za Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine glasalo je 1.216 birača, a najviše članova saveta, sedam osvojila je lista "Za pobedu"- Erdelj Osman.Najviše