Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, kao i nove mere države prema kojima će i roditelji moći da budu kažnjeni.

 

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama. Ministar, međutim, smatra da bi priču o borbi protiv narkomanije u školskim klupama trebalo izmestiti u porodicu, kao i da država mora da bude jasnija i strožija po pitanju kažnjavanja roditelja.

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

 

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će se koncept male mature menjati i da će se deca testirati na svake dve godine. Takođe, on je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva najavio i ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, kao i novih mera države prema kojima će i roditelji moći da budu kažnjeni.

 

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije nezadovoljan je rezultatima borbe protiv kriminala u Srbiji i lažnim statističkim podacima, koji se javnosti predstavljaju kao veliki uspeh. Oni smatraju, da poslednji podaci koje je objavio MUP Srbije, o rezultatima borbe protiv kriminala, ne odgovaraju istini i činjenicama, jer nažalost živimo u vrlo nebezbednom društvu.

 

Ministar prosvete smatra da bi priču o borbi protiv narkomanije u školskim klupama trebalo izmestiti u porodicu

 

Ministar prosvete Mladen Šarcević najavio je da će se koncept male mature menjati i da će se deca testirati na svake dve godine.

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

 

Nenad Stevanović iz Centra za prevenciju narkomanije kaže da je važno ući u škole, da će Komisija za borbu protiv narkomanije imati zadatak da upozna decu sa štetnim posledicama i dodaje da to mora da bude adekvatno komentarisano.