Sneg koji je dostigao visinu od jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, kaže predsednik Opštine Milovan Kovačević za RTS.

 

Tokom noći i prepodneva u Nišu je u nekoliko navrata padao slab sneg, ali u Meterološkoj stanici u Nišu rekli su da snežne padavine usred aprila nisu neobične. "Imamo zabeleženo da je čak 21. i 22. maja 1949. godine pao sneg i formirao tanak snežni pokrivač", rekao je za Betu šef niške Meterološke stanice Zoran Vasiljević.

 

Tokom noći i prepodneva u Nišu je u nekoliko navrata padao slab sneg, ali u Meterološkoj stanici u Nišu rekli su da snežne padavine usred aprila nisu neobične za ovo podneblje.Prema podacima meterologa sneg sredinom aprila padao je u Nišu i 1981. godine, 1996, 2001. i 2008. godine."Imamo zabeleženo da je čak 21. i 22. maja 1949. godine pao sneg i formirao tanak snežni pokrivač", rekao je za Betu šef niške Meterološke stanice Zoran Vasiljević.Za razliku od mnogih drugih mesta u Srbiji, u Nišu se sneg nije zabeleo, ali snežnog pokrivača ima na svim okolnim planinama.Poslednji put ove godine sneg ...

 

Više od 1.000 domaćinstava ostalo je bez struje u opštini Ljubovija nakon što je zbog snega porušeno više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži. Osim toga, Kovačević naveo je da je sneg od jednog metra potpuno je uništio voćne zasade.

 593

Sneg visine od jednog metra, totalno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević, dodajući da je Ljuboviji hitno potrebna pomoć.

 14

Poljoprivrednici iz Aleksandrovačke župe pretrpeli ogromnu štetu od snega i marza u protekla tri dana. Protekle tri noći sneg je u planinskom delu aleksandrovačke i bruske opštine naneo dosta štet

 

Tokom noći i prepodneva u Nišu je u nekoliko navrata padao slab sneg, ali u Meterološkoj stanici u Nišu rekli su da snežne padavine usred aprila nisu neobične za ovo podneblje.

 

Više od 1.000 domaćinstava ostalo je bez struje u opštini Ljubovija nakon što je zbog snega porušeno više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži.

 

Sneg visine jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević.

 12

Sneg visine jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije.

 1

Poslednjih dana temperature su kao da je kraj jeseni ili početak zime, a ne proleće.