Istraživanje Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" pokazalo da je u Srbiji u poslednjih 20 godina gojaznost porasla za 60 odsto, alarmantno kod dece školskog uzrasta. U Srbiji je u poslednjih 20 godina procenat gojaznosti porastao za 60 odsto, što je posebno alarmantno kod dece školskog uzrasta, pošto je svako treće dete gojazno, a prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", taj procenat se iz godine u godinu povećava.

 12

Prema poslednjim statistikama u našoj zemlji je u poslednjih 20 godina procenat gojaznosti porastao za 60 procenata. Ovi podaci su posebno alarmantni kod dece školskog uzrasta. Svako treće dete je gojazno, a prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” taj procenat se iz godine u godinu povećava.

 29

U Srbiji je u poslednjih 20 godina procenat gojaznosti porastao za 60 odsto, a podaci su posebno alarmantni kod dece školskog uzrasta jer je svako treće dete gojazno, rečeno je na okruglom stolu na temu "Kako do zdrave užine za školsku decu".

 

U Srbiji je u poslednjih 20 godina procenat gojaznosti porastao za 60 odsto, a podaci su posebno alarmantni kod dece školskog uzrasta jer je svalo treće dete gojazno

 5